DKSK: tizenegyedszer

DKSK: tizenegyedszer
Az idén tizenegyedik alkalommal áll rajthoz a második számú európai kosárlabdakupában a DKSK Miskolc.

Szerdán 18 órától a miskolci városi sportcsarnokban megkezdi idei Európa-kupa szereplését a DKSK Miskolc női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek ellenfele a szlovák BK Siemens Poprad együttese lesz a D-csoport 1. fordulójában.

Az első

A diósgyőri női kosárlabdacsapat első nemzetközi tétmérkőzését a 1992. szeptember 30-án, este 8 órától játszotta az Európa Kupa jogelődjében, az akkor még Ronchetti Kupa név alatt futó sorozatban. Az ellenfél a szlovén KK Odeja Marmar együttese volt, akik ellen idegenben lépett pályára a Király Sándor vezetőedző irányította gárda. A piros-fehérek három ponttal, 80-77-re kikaptak – pedig a félidőben még öt ponttal vezettek – majd egy héttel később, a hazai visszavágón 113-67-re mosták le ellenfelüket és magabiztosan léptek tovább.

Ezt követően a Wolfenbüttel ellen mérettek meg, és ebben a párharcban 8 ponttal jobbnak bizonyultak a német gárdánál, így a nyolcaddöntőt jelentő csoportküzdelmekben vehettek részt. Érdekesség, hogy az első év teljesítményét azóta sem tudta túlszárnyalni a csapat, bár – a kuparendszer lebonyolítási szisztémájának többszöri változása közepette – a nyolcaddöntős szereplést az azóta eltelt időszakban még ötször megismételte, de a nyolc közé még sosem sikerült bejutnia.

Az idén

Talán majd az idén. Ezt várják a szurkolók a csapattól, és örömteli, hogy Tapodi Péter, a DKSK vezetőedzője és a játékosok is úgy vélekednek, hogy ebben az összetételben a piros-fehéreknek illene bejutniuk a 8 közé. Mit kell ehhez tenni? A kupa jelenlegi lebonyolítása szerint a 12 darab négyes csoportban a körmérkőzéseket követően a csoportok első két helyezettje, valamint a nyolc legjobb csoport harmadik jut tovább az Ek legjobb 32 gárdája közé. Ezt követően kuparendszerben (oda-visszavágós párharcokban) folytatják a csatározásokat egészen a döntőig, ugyanis az előző szezonnal ellentétében nem rendeznek Final Fourt.

BCs

A DKSK Miskolc EK meccsei

1. forduló,
október 19. (szerda), 18.00:
DKSK Miskolc – BK Siemens Poprad

2. forduló,
október 27. (csütörtök), 15.00:
Nadezda Orenburg – DKSK Miskolc

3. forduló,
november 2. (szerda), 18.00:
DKSK Miskolc – ZKK Croatia Zagreb

4. forduló
,
november 10. (csütörtök), 18.00:
BK Siemens Poprad – DKSK Miskolc

5. forduló,
november 16. (szerda), 18.00:
DKSK Miskolc – Nadezda Orenburg

6. forduló,
november 23. (szerda), 18.30:
ZKK Croatia Zagreb – DKSK Miskolc