DKSK: Nem a győzelem a kérdés

Akt.:
DKSK: Nem a győzelem a kérdés
A Vasast fogadja szombaton este – a DVTK focimeccse után – a DKSK csapata.

A női kosárlabda NB I/A csoport 7. fordulójában, a miskolci városi sportcsarnokban DKSK-Miskolc – MKB Euroleasing Vasas meccset rendeznek, szombaton 18.30-tól. Azért ebben a szokatlan időpontban, hogy a ma délutáni diósgyőri focimeccs után azok is kiérhessenek a lányok bajnokijára, akik nehezen tudtak volna választani, ha egy idősávba esik a két sportrendezvény.

A DKSK mostani ellenfeléről túlzás lenne azt állítani, hogy abba a kategóriába tartozik, mint a piros-fehérek előző két ellenfele, az ezen a héten az Euroligában egyaránt győzelemmel bemutatkozott Sopron és Győr. Utóbbi két gárda ellen a múlt héten játszott bajnokikat a Diósgyőr, és a miskolci meccseken kis különbségű vereségeket szenvedett. Múlt vasárnap a bajnoki címvédő Győr csak az utolsó két percben tudta a maga javára fordítani a meccset, de végül sikerült nekik, így a csodával egyenlő győzelem elmaradt a DKSK részéről.

– Négy nap alatt mindkét euroligás csapat ellen pályára kellett lépnünk, ez mind fizikailag, mind szellemileg nagy feladatot jelentett – mondta Peresztegi Nagy Ákos, a DKSK-Miskolc vezetőedzője. – Mindkét együttes ellen három-három negyeden át partiban voltunk. Sajnos, a Győr ellen a végjátékra a dobóteljesítményünk elfogyott, szellemileg elfáradtunk, mert bár a helyzeteink megvoltak ekkor is, a dobások már nem mentek be, szemben a győriekével, ahol a tapasztalt játékosoknak az éles helyzetben is sült a kezük. De mindezt nem magyarázatként mondom, ugyanis büszke vagyok arra, hogy pár hónap után ott tartunk, arról beszélhetünk, hogy a legjobb magyar csapatoknak egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni.

Nincs számszerű részcél

Arra a kérdésünkre, hogy a mostani, Vasas elleni meccsen van-e részcél az alapból elvárható győzelem mellett, hogy kell 100-nál több pontot dobni, vagy hogy 50 pontnál nem kaphat többet a csapat, a DKSK szakvezetője így felelt:

– Nem, nincs ilyen. A jövő hét végén, illetve ezt követően a pécsi csapatok ellen fogunk játszani, ez a mostani mérkőzés ezekre a találkozókra való felkészülésünket szolgálja. Azokat javítgatjuk ebben a két hétben, a következő meccsig, amelyek az eddigi erőltetett szerda, szombat ritmusú összecsapásokon kiderültek, de még nem volt alkalmunk, időnk arra, hogy ezeket csiszolgassuk.

ÉM-BCS