DKSK-Miskolc – Ott folytatnánk, ahol a végén abbahagyták

Akt.:
DKSK-Miskolc - Ott folytatnánk, ahol a végén abbahagyták
DKSK-Miskolc - Ott folytatnánk, ahol a végén abbahagyták
Miskolc – Vasárnap este újra nagy csapatot fogad a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata.

A női kosárlabda NB I/A csoport 6. fordulójában, vasárnap 19 órától a miskolci városi sportcsarnokban fogadja a DKSK-Miskolc együttese a Hat-Agro Uni Győr gárdáját. Vagyis egy héten belül mindkét magyar euroligás csapattal összeméri erejét a Diósgyőr, és négy napon belül másodszor is bizonyítványt kap arról, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban szereplő hazai együttesekhez képest holt tart.

– Nagyjából ugyanolyan erősségű csapat a Győr is, mint a Sopron, a bajnoki címvédő Rába-parti együttesnek nem csak a kezdőötöse, hanem a cseresora is jó játékosokból áll, tele magyar és külföldi játékosokkal – mondta Peresztegi Nagy Ákos, a DKSK-Miskolc szakvezetője. – Ellenük is az az elvárásom, mint a Sopron ellen, hogy nehezítsük meg a dolgukat, amennyire csak lehet. A szerdai meccsnek megvoltak a tanulságai és hozadéka, ezt a Győr ellen hasznosítani akarjuk. Nem úgy akarjuk kezdeni a vasárnapi meccset, mint a Sopron ellenit, hanem ott szeretnénk folytatni, ahol szerdán, a végén abbahagytuk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető legnagyobb ellenállást fejtsük ki, ekkor van esélyünk arra, hogy meglepetést okozzunk.

Arra a felvetésre, hogy ez szerdán ,,sikerült” az első negyedben, és emiatt ideges volt a kispadon Peresztegi-Nagy edző, a tréner így felelt:

– Persze, hogy mérges voltam, mert nem a megbeszéltek szerint védekeztünk, olyan szituációkból kaptunk gólokat, amire előtte felhívtam a figyelmet, aminek az elhárítására készültünk – mondta a DKSK szakvezetője. – Sok volt a figyelmetlenség, ebből kaptuk a kosarakat. Más kérdés, hogy ellenfelünk ritka jó, 71 százalékos dobóteljesítményt nyújtott az első tíz percben, ami 32 pontot eredményezett, de közben nálunk csupán három fault szerepelt a statisztikában, ami azt mutatja, hogy ijedten, nem megfelelő agresszivitással kezdtük a meccset. Igaz, a második negyedtől a megbeszélt taktikai dolgokat végrehajtották a játékosok, és ekkor már méltó ellenfelek voltunk. Bízom benne, hogy a Győr ellen is ez utóbbit láthatjuk majd.

Fejes is

A DKSK csapatából Sikora kivételével mindenki egészséges, Fejes is elkezdte az edzéseket, aki húzódása miatt 1 hónapot volt kénytelen kihagyni.

– Reméljük ez alkalommal többen lesznek kíváncsiak, a hétköznapi, szerdai, vonulásos este után – adott hangot bizodalmának az edző. – Kitértünk a DVTK focimeccs elől, hogy minél többen legyenek a lelátókon, mert számunkra ez sokat jelentene.