DKSK Miskolc: kettőből kettő

DKSK Miskolc: kettőből kettő

A női kosárlabda NB I/A 2. fordulójában szerdán este Győrben lépett pályára
a DKSK Miskolc csapata.

Az első forduló, a szombati két és fél ezres győri nézőszáma meglehetősen leapadt, bár diákigazolvánnyal változatlanul ingyen lehet megtekinteni a Foton hazai meccseit. De, akik kimentek, azok közül sokan lelkesen buzdították a város új szülöttjét, a női kosárlabdacsapatot. A Diósgyőr sem maradt támogatás nélkül, hiszen több, mint egy tucat piros-fehér szimpatizáns kísérte el kedvenceit.

Az elején

A találkozó elején a lelkesen játszó Rába-parti gárda játékosai lelkesen küzdöttek, és mivel az elején a Diósgyőr védőmunkája nem volt megfelelő vezetgettek is néhány ponttal. Egészen a meccs hajrájáig. A 8. perc környékén ugyanis összekapta magát a DKSK és az utolsó két percben csináltak egy 14-2-es szériát, köszönhetően annak, hogy felvillantották mit tudnak a védekezésből.

A második játékrész elején elszunnyadt a piros-fehér gárda, olyannyira, hogy négy percen át képtelenek voltak a gyűrűbe találni a vendégjátékosok. Ki is egyenlített a Foton (25-25), de Tapodi Péternek nem kellett időt kérnie, ahhoz, hogy játékosait felébressze, tudták ők is, hogy ettől több kell. A Diósgyőre keményebbre forduló védekezésével, és nem utolsósorban a támadások pontosabb befejezésével 7-8 pontos előnyre tett szert, amelyet a hosszú szünet kezdetéig meg is őrzött (35-42).

Fordulás után

A harmadik tíz perc sem hozott nagy változást, a diósgyőri játékosok kissé fáradtan mozogtak, de az akarásukkal nem volt probléma, így hiába küzdött hősiesen a győri csapat, a hétpontos hátrányból nem engedett a DKSK, a játékrész végig tartották a vendégek ezt a különbséget (51-58).

A záró negyed elején a hazaiak zónája jól működött, négy pontra fel is zárkóztak, de leindításokból, illetve Vilipic kiváló centerjátékával növelni tudta a különbséget a Diósgyőr. A Dádó becenévre hallgató center csupán két mezőnybeli kísérletet hibázott el a 14-ből, és ezúttal a büntetői is sültek, összesen hatot értékesített. A DKSK Miskolc erejét jelezi, hogy nem túl jó játékkal is 10 pontnál nagyobb különbséggel tudta hozni a kötelezőnek tartott győzelmet.

BCs

Jegyzőkönyv

Rába-Quelle-Foton – DKSK Miskolc 62-75 (14-25, 21-17, 16-16, 11-17)

Győr, 800 néző. V.: Cziffra Cs., Kis B.
Rába-Quelle-Foton: Hadarics (7/3), KONCZ J. (14), Horváth A. (3), Ürmös (2), MARGEVICIUTE (18). Csere: PÉNZES (14), István (2), Orsó (2). Edző: Magyar András.
DKSK Miskolc: Englert (-), Fürész E. (9), Jokovic (17/3), Ambrus (10), VILIPIC (30). Csere: Fodor (-), Djelmis (9/3), Pavicevic (-), Halmos (-). Vezetőedző: Tapodi Péter.

Mestermérleg
Magyar András:Sikerült megszorítanunk a jó erőkből álló Diósgyőrt, és még jobb eredményt érhettünk volna el, ha az első negyed végén nincs a rövidzárlatunk.
Tapodi Péter:Ahogy azt vártuk a meccs előtt, fizikálisan nem volt csúcsformában a csapatunk. Ilyenkor a lányoknak egy picit többet kellene használni a fejüket.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek