DKSK Miskolc: háromból három

DKSK Miskolc: háromból három
Idei harmadik mérkőzését is megnyerte a DKSK Miskolc NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata.

A női kosárlabda NB I/A csoportjának 3. fordulójában, pénteken este Nagykanizsán lépett pályára a DKSK Miskolc együttese. A piros-fehéreket kis számú, de annál lelkesebb hazai szurkolótábor fogadta: a fiatal kanizsai együttest 10-15 drukker buzdította, dobbal, hangos szóval. A Diósgyőr sem maradt szimpatizánsok nélkül, és az első percekben ők is meglepve szemlélték, hogy a Kanizsa DKK tartani tudta a lépest a miskolci csapattal.Elsősorban azért, mert a vendégek nem védekeztek túl jól. Azonban a DKSK az első játékrész hajráját megnyomta és az utolsó három percben csinált egy 2-17-es szériát, tisztes előnyre szert téve ezzel.

Ahogy Győrben úgy Nagykanizsán is elaludta a második negyed elejét a DKSK, így tíz pontra feljött a hazai gárda. Azonban az Ambrus, Fürész, Vilipic hármas elkezdett termelni, és a hosszú szünet előtti labdaszerzések után leindításokból szerzett jó néhány pontot a vendég gárda.

Fordulás után

A térfélcsere után 0-10-es szériával mutatta be a Diósgyőr a két csapat közötti különbséget, de mivel a vendégek védőmunkája nem volt tökéletes, a hazaiak nem szakadtak le túlságosan.

A negyedik játékrész elején megsérült Fürész E., aki nem is tudott visszamenni a pályára. Azonban a kanizsai együttes elfáradt, így zónákból, és centerfölényt kihasználva negyven pont fölé nőtt a két csapat közötti különbség, így magabiztosan nyert meg idei harmadik bajnokiját a DKSK Miskolc gárdája.

BCs

JEGYZŐKÖNYV

Kanizsa DKK – DKSK Miskolc 51-97 (12-29, 20-24, 15-20, 4-24)

Nagykanizsa, 100 néző. V.: Kiss L., Tamás Z.
Kanizsa DKK: Varga Zs. (2), Németh A. (-), Fekete Cs. (5), Völgyi (10), Mirkov (10/3). Csere: Vágvölgyi (8), Góber (2), TÁLOSI (12), Bencze (2), Mozsolics (-). Edző: Farkas József.
DKSK Miskolc: Englert (11/3), Fürész E. (12/3), Jokovic (14/3), AMBRUS (11), VILIPIC (22). Csere: Djelmis (5), Fodor (10/3), Halmos (-), Pavicevic (10), Lugosi (1). Vezetőedző: Tapodi Péter.
Kipontozódott: Vágvölgyi a 34., Mirkov a 38., Varga Zs. a 39. percben.

Mestermérleg
Farkas József: – Három negyeden keresztül jól tartottuk magunkat, és ebből lehet építkezni.
Tapodi Péter: – Szerencsére befejeztük a nyugati körutunkat, nem túl jó játékkal, de biztos győzelmekkel, és továbblépünk a következő felkészülési periódusba. Külön köszönöm a négy fanatikus biztatását.További hírek a boon-sportoldal kategóriából