DKSK-MISI: Városmajori pofon a Diósgyőrnek

Akt.:
DKSK-MISI: Városmajori pofon a Diósgyőrnek
DKSK-MISI: Városmajori pofon a Diósgyőrnek
A női kosárlabda NB I/A 18. fordulójában szombaton a BSE-FCSM vendége volt a DKSK-MISI.

Úgy kezdődött a találkozó, ahogy azt a papírforma alapján gondolni lehetett: a Diósgyőr szerzett vezetést a 2. perc elején, Budimir révén. Azonban a remélt jó folytatás elmaradt a vendégek részéről, a Diósgyőr lefagyott, perceken át képtelenek voltak a gyűrűbe találni játékosai, míg a hazaiak elkezdték gyűjteni a pontokat, és Károlyi vezérletével megugrottak (11-2). Ekkor, a 6. percben időt kért Milen Vukicevic, és a pályára visszatérő diósgyőri játékosok gyorsan gyártottak 6 pontot (11-8), és mivel a DKSK védekezése is jelentősen feljavult, a hazai játékosok a negyedből hátralévő időben akciókosarat már nem tudtak szerezni. Igaz a faultok után megítélt büntetőkből 7 pontot összegyűjtöttek, a Diósgyőr pedig a negyed végére felzárkózott (18-16).

A második játékrész is vendég kosárral indult, Hadzovic triplájával, és még a 12. percben is a miskolciaknál volt az előny (22-23). Azonban a folytatásban – mivel perceken át képtelen volt gólt elérni a piros-fehér együttes, – ismét elléptek a hazaiak (28-23). Érkezett viszont a cserepadról Farkasinszki, és az ő találatai is kellettek ahhoz, hogy fordítani tudjon a Diósgyőr (29-30). Aztán Hadzovic következett, de büntetőire Károlyi triplával, középtávolijára Tiba szintén hármassal válaszolt (35-34), majd Szondy vert be két duplát, így a játékrész végén csak a felzárkózás lehetett a célja a DKSK-MISI-nek (39-37).

Fordulás után

A térfélcserét követően nagyon pontatlanul dobtak a csapatok, a harmadik negyed első felében csupán 7 pont esett (43-40). A hazai csapat találta hamarabb magára, a 28. perce elején 50-40 volt az állás. Mindent elárul a DKSK dobóformájáról, hogy ebben a játékrészben csupán egyetlen akciókosarat tudtak elérni, Lugosi révén, de azzal tudtak meccsben maradni, hogy az ellenfél sem remekelt (54-47).

A záró tíz perc biztatóan indult, Ocsenás vert be egy trojkát, majd a 33. percben egy másikat (58-55). Két minutával később is ugyanekkora volt a különbség, de aztán egy percen belül három akciókosarat szerzett a BSE. Próbált kapaszkodni a DKSK, de a büntetőket sem tudta bedobni, és amikor a 39. percben Orsó hárompontost szerzett (73-65), tulajdonképpen eldőlt a meccs. Vagyis meglepetésre az eddig csupán egy győzelmet aratott városmajori együttes nyert, és ezzel a DKSK nehéz helyzetbe került a 8 közé jutást illetően.


JEGYZŐKÖNYV

 

BSE-FCSM – DKSK-MISI 78-67 (18-16, 21-21, 15-10, 24-20)

Budapest, 200 néző. V.: Gorka, Vida, Surányi.

BSE-FCSM: Szondy (19/3), Orsó (11/3), Károlyi (10/6), Sonyák (8/3), Bagi (9). Csere: Hegedűs (7), Tiba (3/3), Miháczi (9), Vukov (2). Edző: Puskás Artúr.

DKSK-MISI: Hadzovic (21), Ocsenás (6/6), Reiner (6), Skoric (9), Budimir (11). Csere: Farkasinszki (12), Szabó B. (-), Lugosi (2). Edző: Milen Vukicevic.

Puskár Artúr: – Van öröm, gratulálok a csapatnak!

Milen Vukicevic: – Ennyi pontatlansággal, ilyen kishitű játékkal nem lehet nyerni ilyen meccseket. Rengeteg hibával játszottunk, hiányzott az a plusz, amivel a döntő helyzetekben a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést. Gratulálok a BSE-nek, megérdemelten nyertek.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .