DKSK: második Csata nyerés

DKSK: második Csata nyerés
A 2007. január 6-án lejátszott Vasas Csata – DKSK Miskolc NB I-s női kosárlabda bajnoki mérkőzés ügyében hozott döntést csütörtökön este a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége rendkívüli fellebbviteli és fegyelmi bizottsága.

Mint arról korábban már beszámoltunk: a mérkőzést 51-47-re a Diósgyőr nyerte, de az élvonalbeli bajnokságot szervező Női Tagozat intéző bizottságának jogerős döntése jogosulatlan szerepeltetés miatt megsemmisítette az összecsapás végeredményét, és 20-0-ás gólkülönbséggel a Vasas javára igazolta a győzelemért járó 2 pontot. A DKSK ezt követően fordult beadvánnyal az MKOSZ illetékes bizottságához, az ügy felülvizsgálatát kérve.

– Hatályon kívül helyeztük az intéző bizottságnak a DKSK-t sújtó ezen határozatát, álláspontunk szerint a pályán elért eredményt kell érvényesnek tekinteni – nyilatkozta lapunknak dr. Trinn Gábor, az MKOSZ rendkívüli fellebbviteli és fegyelmi bizottságának elnöke. – Megállapítottuk, hogy az 5 kifogásolt játékos szerepeltetése nem volt jogszerűtlen – csak mellékesen jegyzem meg, hogy ezzel kapcsolatban január 10-én már volt egy ugyanilyen tartalmú állásfoglalásunk -, mert a 2006. október 17-én kiadott szabályosnak tekinthető játékengedélyek birtokában játszottak a sportolók.

Címkék: , ,


További hírek a boon-sportoldal kategóriából