DKSK: A háromhoz még három

Bozóki Bettina, Szabó Petra és Fürtös Kata a DKSK játékosa lett
Bozóki Bettina, Szabó Petra és Fürtös Kata a DKSK játékosa lett
A DKSK-Miskolc élvonalbeli női kosárlabdacsapata a már meglévő három – az előző szezonban is ebben a klubban szerepelt játékosa, Brankica Hadzovic, Maja Skoric és Ocsenás Barbara mellé – további három új játékost szerződtetett.

A bajnokcsapatból, az UNI SEAT Győrből érkezik Fürtös Kata (született: 1987.03.11.) a 174 centiméter magas 1-2 poszton bevethető irányító. Az alapszakaszban hatodik helyen végzett Bajai NKK együtteséből pedig a 4-5-ös poszton szereplő 190 cm magas Bozóki Bettina (született: 1989.08.20.) kötelezte el magát a DKSK-hoz, hasonlóan Szabó Petrához (született: 1987.07.24.), aki 183 centis, és 3-4 poszton lesz csapatunk hasznára – áll a DKSK közleményében.

A három játékosban az a közös, hogy mindegyikük dolgozott már együtt csapatunk új szakvezetőjével, Peresztegi Nagy Ákossal.

– Szabó Petrával két évet, Fürtös Katával másfelet, Bozóki Bettinával pedig egy esztendőt dolgoztunk együtt – mondta Peresztegi Nagy Ákos. – Ezen időszakok alatt megismertük egymást, a közös munka alapján nincs kétségem afelől, hogy mind szakmailag, mind emberileg alkalmasak arra a feladatra, ami az előttünk álló szezonban ránk vár. Mindhárom játékos fiatal, de nem rutintalan. Tudásban bele illenek az általam elképzelt szerkezetű csapatba, és nem utolsósorban motiváltak, van előttük perspektíva, személyükben pedig alkalmasak arra, hogy a saját, egyéni fejlődésükkel hozzájáruljanak a klub eredményes szerepléséhez.

A DKSK első embere, Szabó Tamás ügyvezető arról adott tájékoztatást, hogy továbbra is dolgoznak a csapat megerősítésén, így néhány héten belül további játékosok érkezhetnek Miskolcra.