DKSE diadal Böszörményben

Bár nem a legerősebb csapatával vett részt a Debreceni KSE férfi kézilabda csapata a Hajdúböszörményben megrendezett négycsapatos villámtornán, ez azonban nem akadályozta meg az Ökrös alakulatot a végső győzelemben.

A tények:
Eredmények. Debreceni KSE-Hajdúböszörmény 16-16, Mezőkövesd-Tiszaföldvár 22-17, Mezőkövesd-Hajdúböszörmény 18-17, Debreceni KSE-Mezőkövesd 21-17, Debreceni KSE-Tiszaföldvár 22-15, Tiszaföldvár-Hajdúböszörmény 19-18. A torna végeredménye: 1. Debreceni KSE, 2. Mezőkövesd, 3. Tiszaföldvár, 4. Hajdúböszörmény.
A debreceniek mellett három NB I/B-s gárda, a házigazda Hajdúböszörmény, a Tiszaföldvár, és a Mezőkövesd vívott egymással 2×20 perces derbiket a közelgő bajnoki rajtra való felkészülés jegyében. A nyitó meccsen némi meglepetésre a DKSE döntetlent játszott a böszörményiekkel, akiket ezt követően üldözött a balszerencse.

A vendéglátók ugyanis a Mezőkövesdtől, majd a Tiszaföldvártól is minimális, egygólos vereséget szenvedtek, s ezzel végül az utolsó helyen zárták a viadalt. – Nem jött rosszkor ez a pofon – summázta tömören a tapasztalatokat Bán Tibor, a hajdúságiak trénere. Ökrös Istvánnak, a debreceniek edzőjének ezzel ellentétben nem volt oka az elégedetlenségre, hiszen csapata tartalékosan is biztosan vette a további két akadályt, s lett végül tornagyőztes.

F.L.