DK: a Mezőkövesd adja ki a tao-elszámolásokat!

Budapest, Mezőkövesd – A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja arra szólította fel a Mezőkövesd Zsóry FC-t szerdán, hogy adja ki a tao-pénzek elköltéséről szóló elszámolásaikat.

Ráczné Földi Judit budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy pártjuk másodfokon, jogerősen is pert nyert az ügyben a futballklub ellen.

A politikus külön kiemelte, hogy a felcsúti Puskás Akadémia után a Mezőkövesd kapta a legtöbb tao-támogatást, több mint négymilliárd forintot.

Az elnökségi tag felhívta a figyelmet, hogy a Mezőkövesd elnöke Tállai András. Ráczné Földi Judit felháborítónak nevezte, hogy éppen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője által irányított klub bújik ki a törvények alól. Hangsúlyozta, hogy eddig 13 alkalommal döntött úgy bíróság, hogy a tao-támogatások közpénznek minősülnek, vagyis mindenkinek joga van tudni, mire költötték azokat.

Ráczné Földi Judit azt is bírálta, hogy az elvileg utánpótlás-nevelésre szolgáló tao-pénzekből Mezőkövesden többek között sportszállóra és napkollektorokra költenek, miközben az egyesületnél csökkent az utánpótláscsapatok száma.

– MTI –