DK: a Fidesz a nélkülözés nemzedékét hozta létre

Budapest – A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz a nélkülözés nemzedékét hozta létre azzal, hogy elutasította a gyermekéhezés megszüntetését célzó, Nemzeti minimum nevet viselő kezdeményezést.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője vasárnap az MTI-hez a gyermeknap alkalmából eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, amikor vége lesz a gyerekprogramoknak és elfogynak a vattacukrok, újra 50 ezer magyar gyermek fekszik le korgó gyomorral.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint ugyanis a 7 évesnél fiatalabb gyermekek 42 százaléka, tehát a magyar gyerekek csaknem fele szegénységben él – fejtette ki a politikus, aki szerint 2007-ben a Gyurcsány-kormány alatt ez a mutató csak 7 százalék volt.

A DK szóvivője azt írta: az Orbán-kormány a gyermekéhezésre szavazott, amikor elutasította a Nemzeti minimum javaslatot, amelyet minden párt aláírt. “Miközben tehát a kormány azon siránkozik, hogy miért nem születik több gyerek Magyarországon, saját kezűleg növeli a gyermekéhezést” – tette hozzá.

Gréczy Zsolt pártja nevében felszólította a kabinetet, hogy nyújtsa be újra és szavazza meg a gyermekéhezés elleni javaslatot.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s