Díjat kapott a Friss levegő című film Kaliforniában

Kocsis Ágnes Friss levegő című filmje nyerte el a San Jose-i Cinequest Filmfesztivál Global Vision díját. A február 28-a és március 11-e között megrendezett filmes seregszemlén három magyar alkotás is szerepelt – adta hírül a Magyar Filmunió.

Az észak-kaliforniai Cinequest Filmfesztivált tizenhetedjére rendezték meg, idén 160 alkotást tűztek műsorra. A San Jose-i seregszemlén három magyar film is bemutatkozott: Goda Krisztina Csak szex és más semmi című vígjátéka, Kocsis Ágnes diplomafilmje, a Friss levegő, valamint Tímár Péter A herceg haladéka című munkája.

Kocsis Ágnes alkotását a fesztivál “Global Landscapes” kategóriájában bemutatott 27 alkotás közül választották a legjobbnak. Ezzel az elismeréssel olyan egyetemes kérdéseket felvető filmalkotásokat jutalmaznak, melyekben a művészi útkeresést és történetmesélést személyesség illetve érzelmesség hatja át.

A Friss levegő számos nemzetközi filmfesztiválon kapott már elismerést az elmúlt egy évben: Barcelonában, Brüsszelben, Delhiben, Pozsonyban, Reykjavikban és Varsóban nyert rangos díjakat.Sporthírek