szon-sportoldal

2013.01.28. 10:35

Tragikus volt a dobószázalék

Kosárlabda - A körmendi vereség után három hazai mérkőzés következik a Marso-Vagép NYKK számára, elsőként szombaton, a Paks ellen.

Kosárlabda - A körmendi vereség után három hazai mérkőzés következik a Marso-Vagép NYKK számára, elsőként szombaton, a Paks ellen.Jókora hullámzáson ment át a nyíregyházi férficsapat teljesítménye a Körmend elleni szombati bajnokin. A tragikus rajtot (0–8) kiegyensúlyozott folytatás, majd a korábban Sopronból, Paksról és Szombathelyről is megismert remek harmadik negyed követte. Ám hiába volt a negyedik etap elején már csak négy pont a különbség (65–61), a hátralévő kilenc percet 15–3-ra bukta el az NYKK, vele együtt a mérkőzést 83–64-re.

– Azért különösen bosszantó a vereség, mert az utóbbi meccseinken elsősorban támadásban gyengélkedtünk, erre most kialakítottuk az üres dobóhelyzeteket, de azokat tragikus százalékkal értékesítettük – bosszankodott Ferenczi Tamás, a Marso-Vagép NYKK vezetőedzője.

– Többször is előnyt szereztünk az egy egy elleni játékokban, jól sikerültek a kiosztásaink is, de úgy nem lehet meccset nyerni, ha a statisztikai lapon négy per nullás és tíz per kettes hárompontosmutató szerepel a mezőnyemberek neve mellett. Pozitívumnak értékelem, hogy Anthony Nelson a sérülés előtti teljesítményét nyújtotta és Bennet Davis is megállta a helyét korábbi csapata ellen, a többiek dobóformája azonban elmaradt a várttól. Ami pedig különösen fájó: tizennégy pontos hátrányban az időkérésnél megbeszéltük, miként maradhatunk az itthon kivívott tizenhét pontos különbségen belül, de két taktikai fegyelmezetlenség miatt még ezt az előnyünket is elvesztettük a vasiakkal szemben. Érthetetlen számomra, hogy a harmadik negyedbeli hatvanöt százalékos dobómutatónk a két perces szünetet követően a negyedikben miként eshetett ennyire vissza. Nemhogy két meccs vagy két félidő, két negyed között is roppant hullámzóvá válik a teljesítményünk.

Így aztán már csak egy esély maradt arra, hogy a nyíregyháziak ne idegenbeli győzelem nélkül fejezzék be a bajnoki alapszakaszt: március 2-án a sereghajtó Debrecen otthonában lépnek fel. Addig azonban következik három hazai fellépés, ezek közül az első a szombati, Paks elleni összecsapás, amely egyben Sitku Ernő búcsúfellépése is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!