Helyi gazdaság

2011.11.05. 19:03

Új adó jöhet az eva helyett

Az egyszerűsített vállalkozói adó megszüntetése esetén a mostani evázók számára új adónemet vezetne be a kormány - valószínűsíteték kormányzati források a Népszabadságnak.

Az egyszerűsített vállalkozói adó megszüntetése esetén a mostani evázók számára új adónemet vezetne be a kormány - valószínűsíteték kormányzati források a Népszabadságnak. 

Valóban éles konfliktus alakult ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Lázár János Fidesz-frakcióvezető között az eva megszüntetésének ügyében - írja szombati számában a napilap. A frakcióvezetőt meglepte Koszorús László két héttel ezelőtti módosító indítványa az eva eltörléséről. Egy befolyásos fideszes politikus azt mondta, hogy "Koszorús nyilván Matolcsy Györggyel egyeztetett, mielőtt beadta indítványát".

Lázár János azon a véleményen van, hogy az evát nem lehet azonnal megszüntetni, de a kétlépcsős kivezetés sem túl népszerű.

A lap kormányzati forrásból úgy értesült, hogy az eva megszüntetése esetéen új adónem jön az evásoknak, "az átláthatatlan számlázás visszatérésének a megelőzése végett".

 

 

 

A kisebbik kormánypárt részéről Pálffy István KDNP-s politikus a lapnak azt nyilatkozta: "először is őszintén kellene beszélni arról, hogy az evával mi a probléma, s ha alkalmat ad is trükközésre, az milyen mértékű". Szerinte hatástanulmányokra van szükség. Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint 50 milliárd forintot nyerne a költségvetés az eva eltörlésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!