Friss hírek

2008.10.27. 17:51

Teljesen beültethető műszív három éven belül

<p>Három éven belül megkezdik egy teljesen beültethető mesterséges szív klinikai tesztelését - közölte a szerkezet prototípusát elkészítő francia professzor hétfőn. A műszívet egy frissen létrehozott cég fogja készíteni Párizs közelében.</p>

A műszív prototípusát kifejlesztő európai tudóscsoport vezetője, Alain Carpentier elmondása szerint a gyártásra kész szívet két és fél éven belül már fel is használhatják az orvosok. A szivet a frissen létrehozott Carmat nevű cég készíti. Az orvosbiológiai céget a francia állami fejlesztési ügynökség, az EADS európai repülőgépgyártó, űripari és hadiipari cég, egy francia befektetőcég, és Carpentier hozta létre.

Az űrrepülési mérnökök segítségével megtervezett szívet eddig digitálisan tesztelték, valamint állatokba beültetve, és a kísérletek semmilyen komplikációt sem mutattak. Carpentier részt vett a kezelt állati szövetekből készített szívszövet létrehozásában. A műszív prototípusa ugyanazt a technikát használja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!