Friss hírek

2008.11.05. 14:14

Szlovák kollégájától vár válaszokat a dunaszerdahelyi rendőri intézkedésekről Szabó Máté

<p>Levélben kért tájékoztatást szerdán az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szlovák kollégájától a dunaszerdahelyi labdarúgó mérkőzésen történtekről.</p>

Szabó Máté Pavel Kandračnak címzett levelében arról érdeklődik, hogy a mérkőzés után érkezett-e állampolgári panasz, illetve, hogy szlovák kollégája indít-e vizsgálatot az ügyben. A magyar ombudsman a segítségét is felajánlotta. Az országgyűlési biztos és munkatársai 2008-ban fokozott figyelmet fordítottak Magyarországon a gyülekezési jog érvényesülésére, a közterületi rendezvények rendőri biztosítására, az előállítások jogszerűségére és az alapvető alkotmányos jogok biztosítására. Az így megszerzett, csaknem egy éves szakmai tapasztalatokat adná át kollégájának Szabó Máté - áll a levélben.

Szabó Máté azt is megemlíti, hogy figyelemmel kíséri a Szlovák Köztársaság budapesti nagykövetése előtti demonstráción a rendőrség rendezvény-biztosító intézkedéseinek jogszerűségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!