Friss hírek

2008.12.13. 16:42

MÁV: a sztrájk ismét lehetetlen helyzetbe hozza az utasokat

<p>Egyes járatok kimaradására és útvonal-rövidülésekre számíthatnak az utasok a részleges sztrájk miatt, amelyet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) hirdetett meg szombat éjféltől - közölte szombat délután a MÁV. A vasúttársaság szerint a keleti országrészben a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan lesz.</p>

Mivel nem született megállapodás az úgynevezett még elégséges szolgáltatásról sem, a MÁV nem tudja garantálni a menetrendet azokon a vasútvonalakon, amelyeket érint a munkabeszüntetés - közölte a vasúttársaság. A pályaudvarokon tájékoztatni fogják az utasokat a változásokról, jegyet pedig a vonatokon is lehet majd venni ideiglenesen, pótdíj nélkül.

A MÁV közleménye szerint a mostani munkabeszüntetéssel a szakszervezet ismét lehetetlen helyzetbe hozza utasokat. Ezüstvasárnap várhatóan sokan szeretnék igénybe venni ugyanis a vonatokat, és vasárnap révén a fővárosba is többen igyekeznek ilyenkor általában.

Gaskó István, a VDSzSz elnöke szombaton délután jelentette be, hogy vasárnap nulla órától az ország keleti részében sztrájkba lépnek a vasutasok. Budapest és Pest megye kivétel lesz, de Cegléden - bár Pest megyében van - várhatóan sztrájkolni fognak.

A szakszervezet követelései változatlanok: 250 ezer forintot akarnak minden vasutasnak a MÁV Cargo privatizációjából és 10 százalékos kiszervezési pótlékot az érintett munkavállalóknak. A MÁV ugyanakkor ismét leszögezte, hogy a privatizációból nem áll módjukban teljesíteni a követelést, hiszen azt a pénzt a vasút fejlesztésére, a minőség javítására, tőkepótlásra és a hitelek törlesztésére fordíthatja.

Az utasok a vasútállomásokon, valamint a MÁVDIREKT vonalán, a 06-40-49-49-49-es telefonszámon érdeklődhetnek a vonatokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!