Divattervező pályázat középiskolásoknak

Divattervező pályázat középiskolásoknak
© illusztráció
Miskolc – A Herman Ottó Múzeum divattervező pályázatot hirdet felső tagozatos és középiskolás diákok részére az „Egy vasárnap délután felöltöztem nagy cifrán…” címet viselő néprajzi témájú kiállításához kapcsolódóan.

A Herman Ottó Múzeum kiállítóhelye néhány hónapra otthont ad a Gyűjtők és Gyűjtemények sorozaton belül az „Egy vasárnap délután felöltöztem nagy cifrán…” címet viselő néprajzi tárlatnak. Az időszaki kiállítás Joó Csaba magángyűjtő kollekciójának legszebb ünnepi darabjait mutatja be, ezen belül főként a házasságkötést követő „újmenyecske” és „újember” viseleteket. Ezek a legdíszesebb, legdrágább anyagokból és kiegészítőkből készült öltözetek. A kiállításhoz kapcsolódóan a Herman Ottó Múzeum divattervező pályázatot hirdet felső tagozatos és középiskolás diákok részére „Álmodj & Tervezz!” címmel.

A pályázat témája

I. kategória: egy mai alkalmi vagy hétköznapi ruha megtervezése a kiállításban látható bármely tájegység motívumainak felhasználásával.
II. kategória: egy kiegészítő (táska, csizma, ékszer stb.) megtervezése a kiállításban látható bármely tájegység motívumainak felhasználásával.

A pályaműveket jeligével kell ellátni, ugyanis a zsűrizés során név nélkül kerülnek elbírálásra a benyújtott munkák. Egy pályázó indulhat több kategóriában is, de a pályázók kategóriánként csak egy pályamunkát adhatnak be. Minden rajz hátoldalán nagybetűkkel kell feltüntetni a jeligét. A pályázat beküldési határideje 2017. január 5-e. A pályázatokat a következő címre várják: Herman Ottó Múzeum, H-3501 Miskolc, Pf. 4.

Minden pályázó mindkét kategóriában egy ruhadarab és/vagy egy kiegészítő megtervezésével indulhat. A tervek A/3 –as vagy A/4-es méretben készüljenek, a rajzok szabadon választott technikával készülhetnek. Az elkészült alkotásokat fekete vagy fehér paszparturával együtt kérik beadni. Fontos, hogy a pályázatban kizárólag azok a munkák vehetnek részt, amelyek eleget tesznek a pályázati kiírásban foglaltaknak. További részletek hermanmuzeumlatogatas@gmail.com címen kérhetők.
hirdetés


hirdet�s