Friss hírek

2009.11.20. 19:44

Új Magyar Gárda a XXI. kerületben - Rendõrök próbálnak bejutni a rendezvényre, a gárda erõsítést hívott

<p>Rendõrök próbálnak meg bejutni abba a XXI. kerületi sörözõbe, ahol pénteken lakossági fórumot és toborzó gyûlést tart az Új Magyar Gárda Mozgalom. Kiss Róbert, a gárda országos fõkapitánya a Független Hírügynökségnek elmondta: jelenleg körülbelül 50 gárdista van a helyszínen, de hamarosan 300-400 fõs erõsítés érkezik.</p>

Lakossái fórumot és úgynevezett toborzó gyûlést tart az Új Magyar Gárda Mozgalom Budapesten, a XXI. kerületben, már délután óta. A Tihanyi utcában lévõ sörözõben jelenleg körülbelül 50 gárdista próbálja megakadályozni, hogy a rendõrök bejussanak az udvaron álló kapun. A szervezet jogászai már beszéltek a rendõrökkel, és közölték velük, hogy törvénytelenül próbálnak véget vetni a magánterületen tartott rendezvénynek. Mivel az egyenruhások ezután sem mentek el, a gárda erõsítést hívott. A helyszínre 300-400 gárdista indult el - mondta Kiss Róbert, aki hozzátette: szerinte körülbelül 300 rendõr próbál bejutni a kapun.

A rendõrség a történtekkel kapcsolatban késõbbre ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!