Disznócécó a Bodrog partján

Az egyesületi elnök – perzselés közben
Az egyesületi elnök – perzselés közben - © Fotók: SFL
Bodrogkeresztúr – A Bodrogkeresztúr Jövőjéért Egyesület, karöltve a helyi nyugdíjas klubbal és más civil szervezetekkel, első alkalommal tartott közösséget összekovácsoló programot „Bodrogkeresztúri Disznócécó” elnevezéssel.

Rozgonyi István az egyesület elnöke, önkormányzati képviselő arról adott tájékoztatást, hogy egy jó hangulatban eltöltött napon túl céljuk, hogy bemutassák a fiatal korosztálynak a disznóvágás hagyományait, hiszen a sertés feldolgozása nagyüzemivé vált napjainkra. – Kizárólagosan a bodrogkeresztúriakat céloztuk meg rendezvényünkkel – sorolja Rozgonyi István – a százhatvan kilós mangalicát teljes egészében feldolgozzuk és elfogyasztjuk, szétosztjuk, lévén a táncházzal egybekötött esti vacsorára a teljes lakosságot várjuk.

Nem vitás, a település igyekszik felhívni magára a figyelmet, számos jó programot szerveznek az év folyamán, hogy most csak kettőt, a „Bodrogkeresztúri Szüreti Napokat” és a „Fülöp a különc futóversenyt” említsük. A „Disznócécó” vélhetően felsorakozik a hagyományos rendezvények közé

SFL