Friss hírek

2009.09.22. 08:33

Elfogyott a pénze az ukrán külügynek

<p>Egyetlen fillért sem fordít az ukrán állam a külügyi tárca fenntartására, amely mostanra csaknem teljesen felélte folyó évre kiutalt szûkös keretét - jelentette be Hennagyij Udovenko volt külügyminiszter. A súlyos pénzhiány miatt ukrán külképviseletek zárhatják be kapuikat a közeljövõben.</p>


A finanszírozási nehézségek miatt a külügyminisztérium már korábban felfüggesztette külföldi országimázskampányát, a nyári szabadságolási idõszakban pedig a külföldi képviseletek dolgozóinak azt is megtiltották, hogy közpénzekbõl utazzanak haza.. Ehelyett azt a tanácsot kapták, hogy a fogadóországban töltsék a szabadságukat.

Jelentõsen megkurtították a tárcánál a szolgálati utak esetében járó napidíjakat is.

- Odajutottunk, hogy már a miniszterhelyetteseknek sem engedélyezik a külföldi utakat - panaszolta Hennagyij Udovenko, aki azt is elárulta, hogy már a szolgálati telefonokon történõ beszélgetések idejét is három percre limitálták, ezt követõen automatikusan megszakad a vonal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!