Nyékládháza

2019.09.29. 17:30

Közös egészség: játszótér, új sportpálya és sétányok

Bárki használhatja sportolásra a pénteken átadott eszközparkot Nyékládházán.

Bájer Máté

Közös egészség: játszótér, új sportpálya és sétányok

Fotó: Kozma István

Átadták a Zöld város projekt második beruházását Nyékládházán. A több mint 220 milliós fejlesztés a strand közvetlen szomszédságában kapott helyet: itt alakították ki azt a többfunkciós parkot, ami az aktív kikapcsolódáshoz kínál színes palettát a helyiek számára.

Átfogó felhívás

A Zöld város egyébként egy átfogó, országos felhívás, ami elsősorban olyan infrastruktúra-fejlesztéseket támogat, amelyek javítják a települések általános környezeti állapotát, segítik fenntartható fejlődési pályára állítani azokat. Célja a kijelölt zöldfelületek és a hozzájuk kapcsolódó önkormányzati tulajdonban lévő, sokszor használaton kívüli területek megújítása.

 

A Nyékládházán telepített eszközök közt van multifunkciós sportpálya, strandfoci- és strandröplabdapálya, rekortán futópálya, de a fejlesztés keretei közt kialakítottak egy játszóteret, pihenőket és tó melletti sétányokat is.

Nincsenek feltételek

Az újonnan átadott parkot a Vízi-Trapp Sport Egyesület sportolói ki is próbálták: számukra kiváló lehetőséget nyújt a komplexum a bemelegítésre a különböző vizes edzések előtt. A park használatát egyébként nem kötik semmilyen feltételhez. Egy olyan közösségi térről van szó, amit bárki bármikor kipróbálhat, edzhet rajta. Akár este is használhatóak az eszközök, hiszen ilyenkor kivilágítják a területet.

„A többfunkciós park rokon az alaptörekvéseinkkel, mivel célja, hogy családbarát várossá váljon Nyékládháza” – mondta Surmann Antal polgármester, aki arra kért mindenkit, használják a tér nyújtotta lehetőségeket, és fordítsák azokat az egészségük javára.

Az ünnepélyes átadón a település polgármestere mellett Tállai András országgyűlési képviselő és Molnár Tamás, a kivitelező Sport-Bau Trade Kft. ügyvezetője vágták át a szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában