DIP: az ÉMÁSZ két megoldást lát

Zaciera Lech (mikrofonnal) azt mondta, minden olyan nyilatkozatot aláír, ami nem ellentétes az érdekeikkel
Zaciera Lech (mikrofonnal) azt mondta, minden olyan nyilatkozatot aláír, ami nem ellentétes az érdekeikkel - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Az önkormányzat a munkavállalók érdekében ültette egy asztalhoz a cégek képviselőit.

Rövid- és hosszú távú megoldást is kínált Béres József, az ÉMÁSZ hálózati igazgatója a Diósgyőri Ipari Park (DIP) területén lévő vállalkozásoknak pénteken. Mindezt azon az egyeztetőfórumon, amelyre a miskolci önkormányzat meghívta az ipari park tulajdonosát és a területen működő cégek képviselőit.

Márciusban ugyanis az áramszolgáltató – 32 millió forintos tartozás és kereskedelmi szerződés híján – kikapcsolta az áramot, így több cég működésképtelenné vált. A fórumot vezető Pfliegler Péter alpolgármester többször is hangsúlyozta, magáncégek közötti problémákba nem szól bele az önkormányzat, de a csaknem 400 munkahely megtartása érdekében megpróbálnak segíteni.

Az áramszolgáltató hálózati igazgatója rövidtávú megoldásként a számla kifizetését és a kereskedelmi szerződés megkötését javasolta. „Hosszú távon pedig az hozhat előrelépést, ha az osztatlan közös tulajdonban lévő belső utakat megnyitják a közforgalom számára, így már holnap elkezdhetné az ÉMÁSZ egy új, korszerűbb hálózat kiépítését, majd külön-külön szerződne a cégekkel” – magyarázta.

Ahhoz azonban, hogy az utakat megnyissák a közforgalomnak, minden tulajdonos aláírása szükséges. Egyes cégek képviselői ezt jó megoldásnak tartanák, ezért a fórumon feltették a kérdést Zaciera Lechnek, a Digép Ipari Park Kft. – ez a cég működteti az ipari parkot – tulajdonosának, hogy egyetért-e ezzel. A válasz az volt: minden olyan nyilatkozatot aláír, ami a tulajdonos társak és a saját érdekével nem ellentétes.

– ÉM-NSZR –


Áram nélkül maradtak a Diósgyőri Ipari Parkban

Miskolc – A vállalkozók levélben kérték a polgármester segítségét a kialakult helyzet miatt.
hirdetés


hirdet�s