Diósgyőriből Borsodi

Új nevet kap a DVTK stadion
Új nevet kap a DVTK stadion
Sörgyártó cég lett a diósgyőri stadion névadója – természetesen pénzért.

A Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Közhasznú Társaság  (DSM Kht.) igazgatója, Nagy Béla arról tájékoztatta lapunkat, hogy szerződést kötöttek a Borsodi Sörgyár Zrt.-vel, és a megállapodás tartalma szerint a jövőben a Borsodi lesz a stadion névadója.

– Borsodi Arénának fogják hívni a diósgyőri stadiont az elkövetkező években – jelentette be Nagy Béla. – A sörgyár természetesen nem ingyen kérte az elnevezést, fizetni fog ennek fejében a DSM Kht.-nak. Az összegről azonban nincs felhatalmazásom nyilatkozni, de annyit azért elárulhatok, hogy a Borsoditól kapott összegből jó néhány olyan többszázezer forintos pályakarbantartó gépet vásárolhatunk, amire eddig pénz hiányában nem volt lehetőségünk.

Nagy Bélától azt is megtudtuk, hogy nem csupán a Borsodi Sörgyár Zrt. és a DSM Kht. képviselője, hanem a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft. képviselője is aláírója volt a háromoldalú szerződésnek, de a szerződésnek a focis céget érintő részéről – illetékesség híján – a sportlétesítmény vezetője nem kívánt nyilatkozni. Arra a kérdésünkre, hogy ezek szerint a focicsapat oldalvizén a DSM Kht.-nak is sikerült célba úsznia, Nagy Béla a következőket válaszolta:

– Nem így történt. Elég régen vagyok kapcsolatban a Borsodi Sörgyárral, és néhány hónappal ezelőtt picit jobban kezdtek érdeklődni az iránt, hogy milyen felületeket tudna adni a DSM Kht. nekik, a támogatásért cserébe. Így került szóba a labdarúgócsapat is, mint reklámhordozó, és nagy örömünkre a velük folytatott tárgyalások is eredményesnek bizonyultak, a Borsodi Sörgyár Zrt. a DSM Kht.-vel és a Diósgyőr FC Kft.-vel is szerződött.