Diósgyőri ziccerek, debreceni gól

DVTK
DVTK
A labdarúgó Magyar Kupa elôdöntőjének elsô meccsét kedden játszotta a DVTK a Debrecen ellen.

Az már a kezdés előtt, a vendégcsapat öszeállításán kiderült, hogy Miroslav Beránekek, a Loki cseh edzőjének a meccs napját megelőző nyilatkozataival ellentétben nem várható, hogy a Debrecen azon dolgozik majd, hogy már az elődöntő első meccsén eldöntse a párharc kimenetelét. Ugyanis kimaradt a DVSC kezdőjéből a sérüléséből már felépült játékmester, Sándor Tamás. S ami ennél is meglepőbb; a hajdúságiak gólzsákja, Sidibe is a kispadon kapott helyett. A hazaiaknál nem voltak ekora “húzások”: a DVTK három védővel lépett pályára, igaz a két szélső középpályásnak a Loki labdabirtoklásánál vissza kellett húzódnia, s ilyenkor a középpályára jött vissza Kethevoama, aki a támadósor mögött játszott.

Lesgól

A DVSC 4-4-2-es felállása biztonsági játékot ígért, s ezt láthattuk viszont az első 45 percben. Kevés lehetőséget alakítottak ki a csapatok az első fél órában, viszont annál több eladott labdát, technikai hibát láthatott a közönség. Valamint egy meg nem adott gólt is: Katona gyönyöru fejesének szépséghibájára a televíziós visszajátszásból derült fény, hogy a védő lesről talált a kapuba. A játékrész hajrájában Kethevoama előtt adódott a DVTK legnagyobb ziccerre, de a középpályás mint már annyiszor az elmúlt hetekben hibázott.

A térfélcserét követően pezsegni kezdett a játék. Az első percekben mindkét oldalon adódott egy-egy lehetőség, majd a vendégek kettős cseréje jelezte, hogy a Loki szakvezetője játékban változást szeretne. Ebből a változtatás után még nem sok minden látszott, hiszen néhány percre szüksége volt a piros mezes DVSC-nek, hogy megnyugodjon a csapat. Sándor beálltával labdabiztosabbá vált a bajnok, úgy tunt, hogy a társakra jó hatásal van a friss erő.

A hajrában

A Debrecen lestaktikája jól muködött, de a cserék utáni negyedórát követően a Diósgyőr kerekedett felül. Douva mögött Simon A. sem akart lemaradni; a két csatár öt perc alatt négy ziccert hibázott el. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Csernyánszki minden alkalommal jól helyezkedett, és nagy érdeme van abban, hogy ezalatt az idő alatt nem került a DVTK előnybe.

A ziccerek után mint ha elfogyott volna a Diósgyőr ereje. A hazaiak fáradtsága több rossz megoldást szült, a túl oldalon viszont a hajrában Sidibe megmutatta, hogy milyen erényekkel kell rendelkeznie egy csatárnak. Góljával eldöntötte a meccset a játék képe alapján jobb Diósgyőrrel szemben, így a jövő hét szerdai debreceni viszszavágót (kezdés 18 óra) a Loki várhatja jelentősnek tunő előnnyel, hiszen a DVTK-nak úgy kellene kettőt rúgnia a döntőbe jutáshoz, hogy közben egyet sem kap.