Diósgyőri VTK: Nem a jobb játék döntött

Akt.:
Diósgyőri VTK: Nem a jobb játék döntött
Diósgyőri VTK: Nem a jobb játék döntött
A labdarúgó NB I 29. fordulójában vasárnap a Haladás vendége volt a Diósgyőr.

Spanyoltalan Diósgyőr készülődött arra vasárnap délután, hogy életben tartsa a csapat Európa Liga-álmait, vagyis az NB I 4. helyének elérését. Ugyanis a piros-fehérek három spanyol játékosa közül egyik sem kapott helyet a kezdőcsapatban. Luque sérülés miatt a kispadra sem került, oda ahol két honfitársa, Fernando és Gallardo ücsörgött, várva, hogy lehetőséget kapjon a játékra. Két győzelemmel érkezett erre a találkozóra a DVTK, így bár nem lett volna oka az előzőekhez képest változtatásra Szentes Lázár szakmai igazgatónak, de rákényszerült erre. A már említett Luque kimaradásával összefüggésben Frizoni került arra a helyre, a középpálya baloldalára, ahol előző klubjaiban is játszott, így a brazil fiú ,,előléptetése miatt” Gohér is kezdő lett, baloldali védőként. A másik változtatás az volt, hogy sárga lapok miatti eltiltását töltő és megműtött Rakovic helyett Vadász került a védelem közepébe, aki két hete, a Pécs elleni meccsen mutatkozott be ebben a szerepkörben (ez egyben azt az üzenetet is hordozta, hogy a kerethez tartozó elviekben bevethető két középső védő közül, Gal és Budovinszky nem sok jóra számíthat a DVTK-ban a jövőt illetően).

A Diósgyőr csapatával azonos hadrendben, vagyis 1-4-2-3-1-gyel kezdett a Haladás is. Utóbbiak hamar hátrányba kerültek, mert Halmosi rosszul sikerült felszabadítása után, Takács P. egy nagy gól lőtt, így már a 3. percben szaladhatott ünnepelni a 100-200 fős diósgyőri szurkolótábor elé. De nem csak a korai gól, hanem a következő percek is a két héttel ezelőtt, pécsi vendégjátékát idézte a Diósgyőrnek, ugyanis a fehér mezesek rendezetten visszaálltak, és azon voltak, hogy a gyors támadóik révén alakítsanak ki helyzeteket. És bár nem játszott ellenállhatatlanul a hazai gárda, nekik is sikerült egyenlíteniük, még ha nem is olyan hamar, mint a mecsekaljaiaknak, két hete. Az egyik Nagy nagy hibáját egy másik Nagy használta ki, így lett egál az állás. Ami előtt után, inkább a Haladás volt enyhe fölényben. Mert bár voltak kecsegtető lehetőségei a Diósgyőrnek is, de kevesebb, és kisebbek helyzeteik, mint a fekete mezeseknek.

Fordulás után

A térfélcserét követően egy rövid ideig kiegyenlített volt a küzdelem, de aztán a vendégek egyre inkább átvették az irányítást. A Diósgyőr többet birtokolta a labdát, nagyon úgy tűnt, hogy jobban akarja a győzelmet, és tenni is képes ezért. Amikor pedig előbb Seydi beáll (a középpályára és a lecserélt Gohér helyére Frizoni ment vissza), majd Arze is bejött csereként, már egyértelműen kidomborodott, hogy a DVTK képviseli a minőséget. A piros-fehéreknek helyzeteik, ziccereik voltak, szinte állandóan a Haladás térfelén folyt a játék, a hazai együttes minden erejét lekötötte a védekezés, kapura lövésig nem tudtak eljutni. De hiába lógott a levegőben a piros-fehérek találta, nem esett le onnan, a derült égből egy váratlan Haladás gól érkezett, ami három pontot jelentett a Haladásnak. Vagyis a múlt heti, Honvéd elleni meccs után hamar visszavette a futball szerencsefaktora az adott kölcsönt, ugyanis ha egy hete, szerencsével nyert a Diósgyőr, akkor most balszerencsével maradt alul egy olyan együttessel szemben, amelynél ezen a napon jobb volt.

De ezzel együtt is maradt remény a DVTK Európa Liga indulására. Ehhez ,,csak” annyi kell, hogy a Diósgyőr az utolsó fordulóban megverje a Vasgyárban már kiesett Vasast, valamint, hogy a Honvéd kikapjon Pécsett, és hogy a Kecskemét és Paks se nyerjen (előbbi Siófokon, utóbbi a Ferencvárost vendégül látva).


JEGYZŐKÖNYV

Sopron Bank Haladás – Diósgyőri VTK

2-1 (1-1)

Szombathely, 4000 néző. V.: Solymosi (Berettyán, Horváth R.).


Sopron Bank Haladás: Mursits (6) – Schimmer (6), Guzmics (5), Jagodics (5), Halmosi (6) – Rajos (6), Iszlai (5) – Nagy D. (5), Nagy G. (6), Ugrai (5) – Radó (6). Vezetőedző: Artner Tamás.

Diósgyőri VTK: Rakaczki (6) – Vági (5), Nagy T. (5), Vadász (6), Gohér (5) – Takács P. (6), Abdouraman (6) – Tisza (6), Sekour (5), Frizoni (5) – Bacsa (5). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.


Csere: Gohér helyett Seydi (5) az 51., Ugrai helyett Oross (5) az 59., Sekour helyett Arze (-) a 67., Rajos helyett Kulcsár (-) a 70., Radó helyett Szakály A. (-) a 80., Takács P. helyett Fernando (-) a 82. percben.

Sárga lap: Vági a 21., Rajos a 31., Frizoni az 53., Jagodics a 71., Kulcsár a 90. percben.

Gólszerző: Takács P. (0-1) a 3., Nagy G. (1-1) a 20., Halmosi (2-1) a 89. percben.


Artner Tamás: – Gratulálok Szentes Lázárnak jó csapat van, és egyetértek azzal, amit ő mondott. Jól játszottak ők is, szerintem mi is. Ha a végén nyer egy csapat, az szerencsésnek mondható, de azt hiszem a győzelemre rá is szolgáltunk. Csapatom a tavaszi produkciójáért egy nagy tapsot érdemel, majdnem kieső pozícióból indulva eddig jól teljesítettek. Remélem, hogy hosszú távon is így fog ez működni. (A tapsot meg is kapta a helyszínen a csapat, akik a sajtótájékoztatón hallgathatták meg szakvezetőjük dicsérő szavait.)

Szentes Lázár: – A szerencse hamar elzárta a csapot. A múlt heti viszonylagos szerencsénk után, ezúttal nem volt mellettünk Fortuna. Én nem hiszek a vakszerencsében, aki tesz a sikerért, hosszú távon azt segíti. A második félidőben nagy erőket mozgósítottunk a győzelem megszerzése érdekében, a helyzeteink is megvoltak ehhez, de ezeket nem lőttük be. Lehet, hogy erős a hasonlat, de láttuk a szombat esti BL döntőn is, hogy miként jár a kapu előtti lehetőségeit elhibázó csapat. Három pontot szerettünk volna, de az említett okok miatt egyet sem sikerült szereznünk.


A gólok története

3. perc: Bacsa balról érkező beadását a kapu elé érkezők közül Halmosi fejelte vissza a mezőnybe, amelyet Takács P. szerzett meg. Az üresen lévő középpályás pár lépést tett a játékszerrel, majd 19 méterről óriási gól ragasztott a jobb felső sarokba, 0-1.  

20. perc: Radó indítása után a vendégjátékosok közül egyedül Nagy T. mozgott hátrafelé, így a kilépő Nagy G. nem lehetett lesen. A hazaiak üresen maradt játékosa nem hibázott, jobb oldalról, 12 méterről a dermedten álló Rakaczki mellett laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 1-1.

89. perc: A vendégek térfelének közepén Oross jól vette észre, hogy kilyukadt a DVTK védelmének jobb oldala, ahol éppen Halmosi érkezik. A védő a megkapott labdával pár lépést tett, majd 19 méterről lőtt, bombája a felső léc alsó lapjáról vágódott a gólvonal mögé, 2-1.


Edzői nyilatkozatok a Haladás vs. Diósgyőri VTK mérkőzés után

“Láttuk a szombat esti BL döntőn is, hogy miként jár a kapu előtti lehetőségeit elhibázó csapat” – nyilatkozta Szentes Lázár a szombathelyi vereség után.

Labdarúgó OTP Bank Liga NB I.: Sopron Bank Haladás vs. Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 29. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája Szombathelyen lépett pályára a Haladás vendégeként vasárnap 15 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!Sporthírek