Diósgyőri VTK: Biztos, hogy nem csak ketten mennek

Akt.:
Diósgyőri VTK: Biztos, hogy nem csak ketten mennek
Diósgyőri VTK: Biztos, hogy nem csak ketten mennek
Miskolc – Több élő szerződésű játékosnak is bizonytalan a sorsa a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatánál.

Az utolsó bajnoki meccsét játszotta szombaton a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata. A Vasas elleni mérkőzés után szétszéledt a piros-fehérek kerete, a játékosok megkezdték szabadságukat. A többség vélhetően itt lesz a következő szezon felkészülésének kezdetén, június 25-én. De biztos, hogy nem mindenki, mert lesznek távozók, és érkezők egyaránt, és nem csak azért, mert néhány labdarúgónak lejár a szerződése, hanem azért is, mert a jelenleg élő szerződéssel rendelkezők között vannak olyanok, akiknek kifelé áll a szénájuk. A döntéseket valószínűleg az új vezetőedző fogja meghozni, feltételezhetően Szentes Lázár szakmai igazgatóval egyeztetve. Már csak ez utóbbi miatt sem mellékes szemügyre venni, hogy kik azok, utóbbi szakembernél, a bajnokság utolsó nyolc fordulójában valami miatt kiestek a pikszisből.

Maradósok

De kezdjük a ,,maradósokkal”, valószínűleg a négy saját nevelésű fiatal, Bacsa, Czégel, Csirszki és Rakaczki, valamint nem utolsósorban a Pápától megvásárolni szándékozott Takács P. is diósgyőri marad. Abdouraman, Luque, Tisza és Sekour helye bombabiztosnak tűnik a keretben (ha nem adják el egyiküket, másikukat, akkor biztosan itt lesznek), és a magyar fiatalok, Nagy T., Vadász, Vági elküldése is meglepetésnek számítana. De Seydi, Gallardo és Rakovic is olyan minőséget jelentnek, akik annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban nem voltak alapemberei a csapatnak, a jövőben azzá válhatnak, az új vezetőedzőnél.

Talán igen, talán nem

A talán igen, talán nem kategóriába sorolható Arze, róla úgy tudni, hogy egy Szentes Lázárral történt, nem túl jól sikerült négyszemközti beszélgetése után,,alsó polcra került”, és a hírek szerint menedzsere már mozgolódik, hogy esetleg új klubot találjon játékosának. Elég beszédes, hogy az utolsó meccsen már keretben sem volt, és egy nappal a mérkőzés előtt ezt az üzenetet tette közzé internetes oldalán: ,,Hello barátaim! Sajnos a holnapi meccsen nem fogok tudni elköszönni tőletek. Nagyon köszönöm az egész évi támogatásotokat, a csodálatos élményeket és az emlékeket amiket soha nem felejtek el. Azt hiszem, itt az ideje, hogy végre élvezzem a pihenést 🙂 még egyszer köszönök mindent!

Menjünk tovább: Gohér baloldali védőként alig kapott lehetőséget az elmúlt hónapokban, erre a posztra már télen is akart szerződtetni versenytársat a klub, de ez akkor csak félig meddig sikerült, mert az ide ,,érkeztetett” Frizoni alapból baloldali középpályás. Utóbbi fiúnak, a jövő hónap végén lejár a szerződése, így az ő esetében a két fél akaratán múlik, hogy lesz-e közös folytatás, de erre elég nagy esélye van. Ugyancsak lejár a szerződése Tajtinak, aki az őszt sérülés miatt kihagyta, és peches módon, amikor Rados helyén lehetőséget kapott a kapuban, Pécsett újra megsérült.

Kifelé áll

És, hogy kik azok, akiknek kifelé áll a szénájuk? Budovinszky szinte labdába sem rúgott Szentes Lázár idején, vele kapcsolatban még pénteken úgy nyilatkozott a szakmai igazgató, hogy Budovinszky és – a már a télen ,,eltanácsolt” – Menuogong távozik Diósgyőrből.

Folytatva a sort: Dobosnak is csak ,,meccsmorzsák” jutottak a közelmúltban, Bogátit pedig többnyire az NB III-as tartalékcsapat foglalkoztatta. Gal és Rados az elmúlt hetekben talonba kerültek, és nagy lenne meglepetés, ha jövőre is itt játszanának. És végül Fernandóról: a spanyol középpályás az óriási csalódás kategóriájába sorolható, bár szerződése még egy évig ideköti, valószínűleg nem lennének elkeseredve Diósgyőrben, ha a sikerülne tőle békében, nem túl jelentős anyagi áldozatok árán megválni, mert ár/érték arányban valószínűleg ő volt a legrosszabban teljesítő labdarúgó a tavaszi Diósgyőrben.


Milyen posztokra?

A most megszerzett hetedik hely után, jövőre szinte biztos, hogy még előrébb szeretne lépni a Diósgyőr, hiszen már az idén tavasszal is megfogalmazódott a cél, az Európa Liga-indulás elérését szerette volna látni a csapattól az ügyvezető. Az eredmények azonban azt látszanak igazolni, hogy ehhez nem volt meg a megfelelő játékoskeret, így a csapatot tovább kell erősíteni. Hogy milyen posztokon? Kapus, belső védő(k), baloldali védő, irányító középpályás és csúcsék, vagyis legalább hat játékost kellene igazolni a nyáron.

DVTK: kinek, hogy áll a szénája?

Maradós    

 Mohamadou Abdouraman (védekező középpályás, 2013.12.31.)
Bacsa Patrik (csatár, 2012.06.30.)
Czégel Máté (belső védő, nincs adat)
Csirszki Martin (középpályás, nincs adat)
Francisco Gallardo (jobboldali középpályás, 2013.06.30.)
José Luque (baloldali középpályás, 2013.06.30.)
Nagy Tamás (belső védő, 2012.12.31.)
Rakaczki Bence (kapus, nincs adat)
Savo Rakovic (belső védő, 2013.06.30.)
Youssef Sekour (védekező középpályás, 2014.12.31.)
l´Imam Seydi (csatár, 2013.06.30.)
Takács Péter (védekező középpályás, 2012.06.30.)
Tisza Tibor (csatár, 2014.06.30.)
Vadász Viktor (jobboldali védő, 2014.06.30.)
Vági András (jobboldali védő, 2014.12.31.)

Talán igen, talán nem

 Vicente Arze (középpályás, 2013.12.31.)
Bernardo Frizoni (baloldali középpályás, 2012.06.30.)
Gohér Gergő (baloldali védő, 2014.06.30.)
Tajti Norbert (kapus, 2012.06.30.)

Kifelé áll

 Bogáti Péter (középpályás, 2013.12.31.)
Budovinszky Krisztián (belső védő, 2012.06.30.)
Dobos Attila (középpályás, 2013.06.30.)
Fernando Fernandez (középpályás, 2013.06.30.)
Igor Gal (belső védő, 2014.06.30.)
George Menougong (csatár, 2012.06.30.)
Ivan Rados (kapus, 2014.06.30.)

Megjegyzés: a játékosok nevéhez kapcsolódóan, a zárójelben a posztjuk után – a DVTK honlapján megtalálható adatok alapján – a szerződésük lejártának időpontja szerepel.

A DVTK keretéből kölcsönadott Halgas Tibor, Illés Richárd, Pál Szabolcs és Szabó Péter is részese lehet – elméletileg – a jövő évi keretnek.


A Diósgyőri VTK – Vasas meccs góljai


Videó: a szurkolásról


DVTK – Vasas | A diósgyőri szurkolók IV.


DVTK – Vasas | A diósgyőri szurkolók III.


DVTK – Vasas | A diósgyőri szurkolók II.


DVTK – Vasas | A diósgyőri szurkolók I.


Diósgyőri VTK vs. Vasas II.


Diósgyőri VTK vs. Vasas I.


Diósgyőri VTK vs. Vasas fotókon és videókon

Miskolc – Szépen zárta a 2011/12-es szezont a Diósgyőri VTK, hiszen hazai pályán gólgazdag meccsen 3-2-re verték a Vasast a piros-fehérek. A fanatikus diósgyőri tábor pedig a megszokott szüntelen buzdításával vette ki a részét a sikerből. Nézze meg Ön is a DVTK vs. Vasas meccs fotóit és videóit!
Győzelemmel búcsúzott a DVTK NB I-es labdarúgócsapata a 2011/12-es szezontól.
Csodálatos gólokkal és győzelemmel zárta a szezont a DVTK, ami az újonc diósgyőrieknek 7. helyezést eredményezett az NB I tabelláján a 2011/12-es bajnoki szezonban. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja a Vasas ellen?
“Tudom, hogy milyen nehéz helyzetben van ilyenkor egy csapat, és edzője, amikor egy már kiesett csapattal kell kiállni. Ma nem úgy játszottak, mint egy kiesett csapat, volt tartásuk, és elismerést érdemel a játékuk” – nyilatkozta Szentes Lázár, a Diósgyőri VTK szakmai igazgatója a Vasas elleni győzelem után.
A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 30. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a már kiesett Vasas együttesét fogadta szombaton 15 órától az Andrássy úti Katlanban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!Sporthírek