Helyi közélet

2015.10.23. 15:25

Változó idők

<em>Mostohabátyámat kitoloncolták Svédországból a kilencvenes évek elején. Meglepetésemre rendőri kísérettel, repülőn hozták haza. Hiába bizonygatta, hogy hónapok óta együtt él a stockholmi barátnőjével. Az sem volt elegendő érv, hogy már egy éve becsületesen dolgozott egy Volvo márkaszervizben</em>. <strong>Szántó István jegyzete</strong>.

Mostohabátyámat kitoloncolták Svédországból a kilencvenes évek elején. Meglepetésemre rendőri kísérettel, repülőn hozták haza. Hiába bizonygatta, hogy hónapok óta együtt él a stockholmi barátnőjével. Az sem volt elegendő érv, hogy már egy éve becsületesen dolgozott egy Volvo márkaszervizben. Szántó István jegyzete.

Az ottani hatóságok mégis alaposan bekeményítettek. Bátyám esténként csaknem két órán át telefonált, suttogva udvarolt Picurnak, a hátrahagyott élettársának. Miközben mi itthon minden követ megmozgattunk, hogy az örök szerelem beteljesüljön, s ők ketten Svédországban élhessenek, amíg az ásó, kapa, nagyharang el nem választja őket. Végül a magyarországi esküvő után bátyám visszaszállhatott, s külföldi állampolgárrá avanzsált.

Mostanában sűrűn telefonálgat haza. Panaszolja, a migránsok élhetetlenné teszik az országot. Az iszlám imateremhez egy mecset épül az utcájukban. A török fűszeres kirúgta a svéd alkalmazottait, mert nem beszélnek arabul. Már 30 ezer a regisztrálatlan menekült. Ha nem számolják fel az illegális migrációt, összeomlik a nyugdíj, s a szociális népjóléti rendszer.

Laci családja most komolyan fontolgatja, haza kellene jönniük. Persze csak úgy, rendőri kíséret nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában