Diósgyőri pontszerzés 10 emberrel

Szabó Viktor
Szabó Viktor
A labdarúgó NB I 10. fordulójában szombaton este a Nyíregyház Spartacus FC vendége volt a Diósgyőri VTK.            

Kevés olyan ember van, aki jártas a magyar fociban és ne tudná, hogy a Nyíregyháza és a Diósgyőr kapcsolata nem a barátságról szól. Az ádáz ellenségek az egymás elleni meccsekre kiemelten készülnek, a diósgyőri tábor minden évben a szabolcsi megyeszékhelyen szokott a legnagyobb létszámban felállni.

Nem volt ez másképp szombaton sem. Kb. 700 fő várta a kezdést a vendégszektorban, ami a csapat helyezését, és a rendkívül kellemetlen időjárást figyelembe véve (egész nap esett az eső Nyíregyházán, és a meccs alatt sem volt ez másképp) csúcs. A hangulat is az volt, mert mindkét oldalon szinte szünet nélkül szóltak a rigmusok – nem mindig irodalmi stílusban.

A bírónak nem volt videója

A találkozó elején a hazaiak csendesedtek el, örömtüzek a vendégszektorban gyúltak. Gohér Gergő két jó szöglete után, két szép fejesgóllal, Boris Milicic és Tóth Mihály révén a DVTK kétgólos előnyre tett szert, vagyis nem eredmény nélkül gyakorolták a péntek délutáni tréningen a pontrúgásokat a piros-fehérek.

Az eredmény alakulása a vendégszektorban is nagy meglepetést okozott, ez azonban nem tartott sokáig, mert a diósgyőri védelem nagy hibája után szépített a hazai együttes. De az előny még mindig a Diósgyőrnél volt, akik fertályórával később hátrányba kerültek.

Nem gólhátrányba, hanem emberhátrányba. Bede játékvezető a második diósgyőri gól szerzőjét küldte el zuhanyozni, miután a labdát birtokló Tóth Mihály lefordulását kirívó szabálytalanságnak ítélte, a DVTK tábor szerint túl szigorúan.

Nem ez volt a játékvezető egyetlen hibája ezen az estén, a hazai tábor a 78. percben joggal tüntetett egy olyan szabálytalanság után, ami a diósgyőri 16-oson belül történt, de csak a 16-oson kívülről jöhetett szabadrúgással a szabolcsi gárda. Azt már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy amiért a diósgyőri oldalon sárga járt (labda sípszó utáni elrúgásáért) azért a másik csapat nem kapott kártyás figyelmeztetést.

Védekezett a DVTK

Az emberhátrányban a vendégek kivédekezték az első félidőt, és a második játékrész sem szólt másról. A Diósgyőr játékosai rombolásban jeleskedtek, a hazaiak folyamatosan a DVTK térfelén járatták a labdát, és azon voltak, hogy helyzeteket kidolgozva egalizálják, megfordítsák az eredményt. Az előbbi egy távoli lövés után sikerült, 25 perc volt hátra a meccsből, amikor ismét egyenlő volt az állás, az eredmény tekintetében.

És persze, hogy folytatta a kapu elé préselést a Nyíregyháza. Csakhogy a DVTK játékosairól rendre kijött a labda, és nagy ritkán még arra is volt erő és lendület, hogy támadást próbáljanak építeni. Újabb találat azonban már nem esett, és a piros-fehér szurkolótábornak volt oka a nagyobb ünneplésre. Amit meg is tettek, pacsi, közös rigmusok a szurkolókkal, egymás megtapsolása.

Jól zárult tehát a DVTK hete, a megbízott edzővel, Benczés Miklóssal, ugyanis a Ligakupában a Debrecen 4-1-es legyőzése után 10 emberrel szerzett pontot bajnokin az ősi rivális otthonában. Hétfőtől viszont a megbízott edzőből újra pályaedző lesz, aki a szombati meccset a lelátóról figyelő, hétfőn munkába állóSisa Tibor vezetőedző segítőjeként dolgozik tovább.
További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek