Diósgyőri latolgatás: ki jöhet, ki nem jöhet az Európa Kupában

Diósgyőri latolgatás: ki jöhet, ki nem jöhet az Európa Kupában
Miskolc – Mint ismert az Európa Kupában továbbjutott a csoportselejtezőből a Diósgyőr, és mivel nem lesz sorolás, hanem a 16 csapatot a selejtezőkben elért eredményeik alapján rangsorolják, és ez alapján kapnak ellenfelet (a legjobb eredményt elért csapat a legrosszabb eredményt elérőt), így megy a matek, hogy kit kaphatnak a piros-fehérek.

Az biztos, hogy a DVTK-n kívül még két csapat mondhatja el magáról, hogy makulátlan, a francia Basket Landes és a török Üniversitesi Istanbul. Ezeket a csapatokat biztosan elkerülik a piros-fehérek, akik a százszázalékosok közül a legjobb kosárkülönbséggel rendelkeznek, vagyis az erősorrendben jelenleg az élen állnak (Diósgyőr: +68, Landes: +67, Istanbul: +66). Az említett csapatokon kívül biztosan nem lesz a DVTK ellenfele a csoportküzdelmekből már tuti továbbjutónak számító orosz Szpartak Moszkva és a Jeniszej Krasznojarszk, valamint a francia Nantes sem. Ugyanis ezek a csapatok olyan eredményességi mutatóval állnak, hogy nem kerülhet össze a Diósgyőrrel.

Akiket viszont könnyen ellenfélül kaphat a DVTK, az eddigi eredményeket, és az utolsó kör párosítását, erőviszonyait figyelembe véve, az a bolgár Dunav Ruse, a cseh Nymburk, és török Besiktas. Utóbbi nem szerepel a piros-fehérek kívánságlistáján, lévén egy nagyon erős csapatról van szó, amelyik botlott párat az EK-ban, és emiatt nem áll túl jól, de ettől függetlenül a mezőny egyik legerősebb keretével rendelkezik.

A női kosárlabda Európa Kupa G csoportjában december 16-án szerdán 18 órától az eddig hibátlan Aluinvent-DVTK csapata az olasz Mapei Dike Napoli gárdáját fogadja az utolsó, 6. fordulóban.


Kosárlabda Európa Kupa

A G-csoport állása

  1. Aluinvent-DVTK 5 5 – 383-315 10
  2. Mapei Dike Napoli 5 4 1 329-304 9
  3. Valosun KP Brno 5 1 4 325-341 6
  4. Orange Blizzards 5 – 302-379 5

Az Aluinvent-DVTK és a Mapei Dike Napoli már továbbjutott a csoportból.


6. forduló programja

  • december 16. (szerda), 18.00: Aluinvent-DVTK – Mapei Dike Napoli
  • december 16. (szerda), 20.30: Orange Blizzards – Valosun KP Brno​További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek