Diósgyőri KSK Miskolc: ötből öt

Diósgyőri KSK Miskolc: ötből öt
Jóval többen jöttek el a miskolci városi sportcsarnokba, mint négy nappal ezelőtt, amikor nemzetközi kupameccset játszott a DKSK, és az elején a szurkolók örömmel nyugtázhatták a látottakat.

A hazaiak három akciójukat is kosárral fejezték, majd egy vendég tripla után további öt pontot termeltek, így a 4. percben 11-3-nál kért időt Farkas edző. Nem sokat ért, mert a következő akcióját túltámadta a BSE, egy minutummal később pedig már tíz volt közte (13-3). Nem sokkal később Englert ellen fújtak szándékost, de ennek eredményeként csak két büntetőtől szerzett kosarat könyvelhetett el a fővárosi gárda, a negyed hajrában pedig folytatódott a hazai show, és már 15-tel is vezetett a Diósgyőr.

A következő
A DKSK Miskolc következő mérkőzését csütörtökön – magyar idő szerint 15 órától -, Oroszországban a Nadezda Orenburg vendégeként játssza az Európa Kupa D-csoportjának 2. fordulójában.

A 14. percben Fodor hármasa, Jokovic duplája után pedig már hússzal (33-13). Aki ott volt és látta az nem csodálkozott ezen, mert a DKSK játékosai koncentráltak voltak, védekezésben átlag fölöttit nyújtottak, a védőlepattanókat rendre összeszedték, és a támadásokat is szellemesen – mi több eredményesen – fejezték be. A fővárosiak közül egyedül Andó volt az, aki ponterejével tartotta a lelket csapatában, de ez nagyon kevés volt. A közönség élvezte a hazaiak játékát, és a hosszú szünetre gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Izgulni legfeljebb azért lehetett, hogy a kisorsolt néző vállalja-e az 1 millió forintos dobást, illetve, hogy betalál-e a gyűrűbe… 

Fordulás után

Biztos vezetése tudatában kényelmesen kezdett a Diósgyőr, a BSE pedig a “mutassuk meg” periódusát élte, ez pedig azt eredményezte, hogy picit feljebb araszolt a vendég együttes (50-32). A városmajoriak letámadásos taktikája bejött, ennek az ellenszerét nem igen találták meg a diósgyőriek, ráadásul a BSE közben bevarrt néhány triplát (58-43) – a kipontozódott Chones nélkül. A két csapat egymáshoz való közeledésében az is szerepet játszott, hogy DKSK játékosai rendkívül gyenge százalékkal értékesítették a büntetőket, így a harmadik negyed vége – különbségben – a 7. perc környékét idézte (64-51). 

A záró tíz perc is vendég kosárral kezdődött, majd hazai gólokkal folytatódott. A védekezésben egyre több faultot vétő fővárosi játékosok ellen, a büntetőző diósgyőriek már jóval kevesebbet hibáztak. Igaz, hogy a BSE az utolsó percekben is nagyon dolgozott, hogy csökkentse a különbséget, de arra összességében egy percig sem volt esélye megőrizze azt, amit a DKSK-nak sikerült: a bajnoki veretlenséget. 

B.Cs.

Jegyzőkönyv

DKSK Miskolc – BSE-ESMA 81-74 (24-11, 24-13, 16-27, 17-23)

Miskolc, 1200 néző. V.: Király, Gorka.
DKSK Miskolc: Englert (5), Fürész E. (2), JOKOVIC (17/3), Ambrus (12), VILIPIC (22). Csere: Pavicevic (7), DJELMIS (9/3), Fodor (7/3), Halmos (-). Edző: Tapodi Péter, Hajdu Roland.
BSE-ESMA: Curry (12), Hagara (11), KOSJÁR (13/6), PAPP (7/3), Chones (6). Csere: ANDÓ (17/3), Vida (-), Fürész D. (7/3), Szondy (-), Varga R. (1). Edző: Farkas Sándor.

Kipontozódott: Chones a 25., Papp a 37., Kosjár 39. percben.

Mestermérleg
Tapodi Péter: – Rosszul reagáltunk le a BSE védekezés váltását a szünet után. Amúgy pedig előre léptünk az eddigiekhez képest.Farkas Sándor: – Igazán bánhatjuk, hogy az első félidőben gyáván kosaraztunk. Gratulálok a Diósgyőrnek.További hírek a boon-sportoldal kategóriából