Friss hírek

2009.08.30. 10:16

Pakisztáni rendõrújoncokat ölt egy öngyilkos merénylõ

<p>Legalább tíz újonc rendõr meghalt, és többen megsebesültek Pakisztánban vasárnap, miután egy öngyilkos merénylõ felrobbantott magát a Szvat-völgy legnagyobb városában - közölték tisztségviselõk. A területen tavasszal véres harcok dúltak a tálibok és a paksiztáni kormánycsapatok között. Az összecsapások elõl több elmenekült emberek egy hónapja kezdtek el visszatérni otthonaikba.</p>

Az újoncok éppen kiképzésen vettek részt, amikor az öngyilkos merénylõ, akinek sikerült bejutnia Mignora legnagyobb rendõrkapitányságára, felrobbantotta magát. Az újoncok közelében történt robbanás legalább tízüket megölte - közölte a Szvat-völgy rendõrfõkapitánya az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva..

Az öngyilkos merénylet tényét megerõsítette egy magas rangú helyi tisztségviselõ is, aki közölte, hogy több sebesült is van. A rendõrséget riadókészültségbe helyezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!