Diósgyőrbe jön a Barcelona

Diósgyőrbe jön a Barcelona
Szóban megállapodtak: decemberben írja alá a szerződést a DVTK és a Barcelona az utánpótlásközpontról.

A múlt héten pénteken Spanyolországba, az FC Barcelona labdarúgócsapatához utazott Bereczky István, a diósgyőri labdarúgó klubot működtető kft ügyvezető igazgatója, Orosz Lajos, Miskolc sportért felelős alpolgármesterének a társaságában, azzal a céllal, hogy egy Miskolcon létrehozandó utánpótlásközpont létesítéséről tárgyaljanak.

Miskolc a hatodik

– Szóban megállapodtunk az utánpótlásközpont létrehozásáról – jelentette ki az Észak-Magyarország érdeklődésére Bereczky István. – Még néhány apró részletet kell tisztáznunk, de a fontos dolgokban közös nevezőre jutottunk az FC Barcelona utánpótlás igazgatójával, akivel abban maradtunk, hogy decemberben, itt Miskolcon aláírjuk az együttműködési szerződést, januárban pedig elkezdődhet a közös munka. A katalán klubnak Mexikóban, Grúziában és Argentínában már van ilyen futballközpontja, és a hatodik ilyenje Miskolcon lenne.

Arra a kérdésre, hogy a DVTK és a Barcelona között megkötendő szerződésnek egyik és másik félre nézve milyen előnyei lehetnek, Bereczky István azt válaszolta:

– A Miskolcon, Diósgyőrben nevelkedő futballistákra a spanyol klubnak elővásárlási joga lesz, akiket a Barcelona szakmai útmutatásai szerint képeznek majd, spanyol edzők közreműködésével. Úgy vélem, hogy ez a lehetőség a régió, vagy talán az egész ország futballját tekintve hasznos lesz, mert nem csak a diósgyőri foci fejlődését vonhatja maga után.

MI