DVTK vs. Puskás Akadémia – Hogyan áll össze a védelem?

Akt.:
Labdarúgó NB I, labdarúgó OTP Bank Liga, labdarúgó OTP Bank Liga NB I, NB I,Miskolc, Diósgyőr, Diósgyőri VTK, DVTK,
Labdarúgó NB I, labdarúgó OTP Bank Liga, labdarúgó OTP Bank Liga NB I, NB I,Miskolc, Diósgyőr, Diósgyőri VTK, DVTK, - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Szombaton nagyon fontos meccset játszik a DVTK a labdarúgó NB I-ben.

A labdarúgó NB I 24. fordulójának összecsapásait rendezik meg a hétvégén a honi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Még tíz összecsapása van hátra minden klubnak a 2018/2019-es évadból, és látszik, hogy mely csapatoknak kell megküzdeniük azért, hogy a következő szezonban is az NB I tagjai legyenek. A DVTK ellenfele szombaton 17 órától a Puskás Akadémia FC lesz a Diósgyőri stadionban.

A fiaskó kezelése mellett

A DVTK jó sorozata (nyolc meccsből öt győzelmet ért el a gárda, míg hármon döntetlenre végzett) után a piros-fehér gárda előbb Újpesten kapott ki 5–0-ra, aztán pedig a Ferencváros otthonában 7–0-ra.

Az már az FTC elleni mérkőzés után is kiderült, hogy a védelemből – kiállítása miatt – kiesett Dejan Karan, továbbá az ötödik sárga lapját begyűjtő Dusan Brkovic. A két nagyarányú fiaskó kezelése mellett tehát az is óriási gondot okoz a stábnak, hogy a két rutinos védőt kikkel pótolja majd a felcsútiak elleni összecsapáson. A pár hete Mezőkövesdre eligazolt Eperjesi Gáborral már nem számolhat a tréner, aki bevethető a hátsó alakzatban: Serhij Shestakov, Polgár Kristóf, Tamás Márk, Martin Juhar, Yannick Ndzoumou, Orosz Donát és Bárdos Bence. Ezen futballistákon kívül még Forgács Dávidot vetheti, vethetné be a spanyol tréner, akinek nem lenne idegen a bal oldali védő szerepkör, ugyanis sokat játszott ott.

Debütál a másik kameruni?

Bár Fernando Miguel Fernández Escribano sosem félt attól, hogy fiataloknak adjon lehetőséget, azért nagy bátorságra vallana, ha ezen a nagyon fontos mérkőzésen akár egyet is betenne a kezdőcsapatba az Orosz–Bárdos kettősből. De az is bátorság lenne, ha maradna Fernando a három-öt-kettes felállásnál, biztonságosabb lenne 4-4-2-es szisztémát választani egy még együtt sosem játszott védelemmel, egy olyan támadókkal és középpályásokkal rendelkező csapattal szemben, ahol Varga József, Balogh Balázs, Szakály Péter, Radó András, Dejan Trajkovski, Josip Knezevic, Liridon Latifi vagy éppen Sós Bence van a keretben.

DVTK vs. Puskás Akadémia - Mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A 4-4-2-nél adná magát egy Polgár, Tamás M., Ndzoumou, Juhar, vagy esetleg egy Shestakov, Polgár, Tamás M., Juhar (Forgács) négyes, itt kihagyva a kameruni légióst, aki szinte gólpasszal segítette a Ferencvárost. Ugyanebben a szisztémában elképzelhető lehet esetleg a Polgár, Tamás M., Juhar, Bárdos négyes, aki előtt a középpályán játszhat Shestakov, Mazalovic, Tajti (Hasani), Forgács (Vernes). Bevetésre vár még a másik kameruni, a középpályás Ismaila Ousman, aki akár még debütálhat is szombaton.

Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2018/2019-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az eltiltottakon kívül az FTC elleni meccs legjobbjára, Prosserre sem számíthat a DVTK spanyol edzője. Ugyanis – lapunk információja szerint – a Puskás AFC-től kölcsönkapott támadó szerződésének aláírásakor a két klub abban is megegyezett egymással, hogy a felcsútiak ellen nem szerepelteti őt a DVTK.

ÉM-MI


Ki játszik ki ellen

A kiesőjelölt csapatok hátralévő programja

9. Puskás AFC 27 pont
DVTK (i), MTK (o), Haladás (i), Kisvárda (o), Paks (i), Mezőkövesd (o), Vidi (i), Honvéd (o), Újpest (i), Ferencváros (o).

10. Kisvárda Master Good 24 pont
Honvéd (o), Újpest (i), Ferencváros (o), Puskás (i), DVTK (o), MTK (i), Haladás (o), Debrecen (i), Paks (i), Mezőkövesd (o).

11. Diósgyőri VTK (24 pont)
Puskás (o), Debrecen (i), MTK (i), Haladás (o), Kisvárda (i), Paks (o), Mezőkövesd (i), Vidi (o), Honvéd (i), Újpest (o).

12. Szombathelyi Haladás (13 pont)
Újpest (o), Ferencváros (i), Puskás (o), DVTK (i), MTK (o), Debrecen (i), Kisvárda (i), Paks (o), Mezőkövesd (i), Vidi (o).


A nők ingyen nézhetik meg

A mai nőnapra való tekintettel a DVTK vezetése úgy döntött, hogy a lányok, asszonyok ingyen tekinthetik meg a szombaton 17 órakor kezdő DVTK – Pukás AFC élvonalbeli labdarúgó bajnokit, a Diósgyőri stadionban. Az akció a VIP kivételével minden szektorra érvényes. A hölgyek számára ingyenes technikai jegy váltása szükséges, mely a mérkőzés kezdetéig a DVTK jegypénztáraiban igényelhető (a hölgyek által eddig megváltott belépőjegyek árát a DVTK Shopban visszatérítik).


A hátralévők

A labdarúgó NB I-ben jelenleg négy csapat harcol a kiesés elkerülésért, közülük a sereghajtó Szombathelyi Haladás nagyon rossz helyzetben van, 11 pont a távolságuk a még bennmaradást jelentő 10. helytől. A bajnokságban 10-10 meccs vár minden gárdára, ez alatt kellene elkerülniük a kiesést az érintetteknek. Az évad vége felé nem mindegy, hogy melyik csapat ki ellen játszik még, ahogy az sem, hogy melyik meccsen lesz pályaválasztó vagy vendég. Alább, hogy a négy gárda közül kinek ki ellen kell pályára lépnie a bajnokság végéig.

9. Puskás AFC 27 pont
DVTK (idegenben), MTK (otthon), Haladás (i), Kisvárda (o), Paks (i), Mezőkövesd (o), Vidi (i), Honvéd (o), Újpest (i), Ferencváros (o).

10. Kisvárda Master Good 24 pont
Honvéd (o), Újpest (i), Ferencváros (o), Puskás (i), DVTK (o), MTK (i), Haladás (o), Debrecen (i), Paks (i), Mezőkövesd (o).

11. Diósgyőri VTK (24 pont)
Puskás (o), Debrecen (i), MTK (i), Haladás (o), Kisvárda (i), Paks (o), Mezőkövesd (i), Vidi (o), Honvéd (i), Újpest (o).

12. Sz.-helyi Haladás (13 pont)
Újpest (o), Ferencváros (i), Puskás (o), DVTK (i), MTK (o), Debrecen (i), Kisvárda (i), Paks (o), Mezőkövesd (i), Vidi (o).
Diósgyőr.
BOON.HU


hirdetés