DVSC vs. DVTK: Nagyon fontos meccs jön

Akt.:
Hasaniéknak nagyon kellenének az újabb pontok
Hasaniéknak nagyon kellenének az újabb pontok - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A labdarúgó NB I 25. fordulójában szombaton 19.30-tól Debreceni VSC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek a debreceni Nagyerdőben. A mérkőzést a Magyar Televízió sportcsatornája élőben közvetíti.

A két együttes között kereken tíz pont különbség van a tabellán a hajdúsági csapat javára, és amíg ők érmes, bronzos pozícióban vannak, a DVTK tizedik, ám bennmaradást érő helyen áll. Valószínűleg mindkét csapat szurkolótábora kiegyezne azzal, ha a bajnokság végén is ezt pozíciót foglalnák el kedvenceik, de ehhez az évadból hátralévő kilenc fordulóban még kellenek a sikerek. Vagyis a DVSC és a DVTK számára is fontos lenne, hogy gyarapítsa pontjai számát. A két csapat által a Debrecenben lejátszott eddigi meccseken nem sok örömben volt részük a diósgyőrieknek, az egymás elleni, a szomszéd megyében lejátszott 28 élvonalbeli bajnoki közül – három döntetlen mellett – mindössze egyet sikerült megnyerniük. Azt az egy győzelmet 2008. november 8-án érte el a DVTK, amikor listavezető volt a „vasutas” csapat, de ez a botlásuk nem került sokba, mert akkori riválisuk, az Újpest előző nap játszotta a meccsét, és nem tudott nyerni, így a DVSC nem bukta el az első helyet (és később a bajnoki címet sem), csak a meccset, azt a találkozót, amelyen a félidőben még egy góllal vezetett, a vége pedig 1–2 lett.

A Debrecen ellen nehéz találkozó vár ránk” Fernando Miguel Fernández Escribano

Ha most is hasonló eredményt érne el a DVTK, megszereznék a 3 pontot vagy legalább egy döntetlen születne, akkor tovább íródna a csapat hihetetlen évadja. Az, amelyben olyan sok váratlan eredményt értek el, kezdve a korábbi nyolcmeccses veretlenségi szériával, folytatva két sokkoló különbségű vereséggel, ami után a múlt héten egy győzelemmel következett (a bajnokság első 3-4 legerősebb kerete között lévő Puskás ellen).

Párhuzam

– A nemzeti ünnepen tisztelettel adózom a forradalmárok tette előtt, a sajtónap alkalmából pedig tisztelettel köszöntöm az újságírókat – kezdte a DVTK tegnap dél­előtti sajtótájékoztatóját Fernando Miguel Fernández Escribano, az NB I-es labdarúgócsapat vezetőedzője, majd így folytatta: – A Debrecen ellen nehéz találkozó vár ránk, ha megnézzük a labdarúgás történelemkönyvét, azt látjuk, hogy az elmúlt 15 évben hétszer nyertek bajnoki címet, ezzel ők számítanak a közelmúlt egyik legsikeresebb hazai klubjának. A DVSC nagyon sok mindenben hasonlít DVTK-ra, vidéki csapatként ők is a saját nevelésű fiataljaikat igyekeznek játszatni, a csapatba építeni, az akadémiájukra támaszkodva. Jó mérkőzésre számítok ellenük, ha nincsenek jó passzban, akkor is tudnak nyerni, de bennük van, hogy jó játékra képesek, megérdemelten állnak a tabella harmadik helyén.

Ön szerint mi lesz a DVSC. vs. DVTK mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A DVTK szakvezetője arról is beszélt, hogy támadásban és védekezésben is jól kell teljesíteni ahhoz, hogy elérjék a céljukat, mert csak az egyikkel nem lehet meccset nyerni, illetve azt is megemlítette, hogy a DVSC pontrúgásokban erős, emiatt a szabadrúgásokra, a szögletekre is nagyon kell figyelniük, és arra is, hogy szeretnek hosszú indításokkal az ellenfelek kapuja elé kerülni.

Nyugodtságot hozna

Fernando Miguel Fernández Escribano szerint azért lenne fontos, hogy megszerezzék a győzelemért járó három pontot, mert ez a bajnoki szünetre (a válogatottak Eb-selejtezői miatt a jövő héten nincs forduló az NB I-ben) nagy nyugodtságot hozna, és így lenne igazán értékes a múlt heti, Puskás elleni siker.

Utóbbi találkozóval kapcsolatban felmerült, hogy az utolsó negyedórát nehezen bírta a csapat mind fizikai, mind mentális értelemben.

– El kell ismernem, hogy az utolsó 10 percben sok problémánk volt, sokszor adtuk el a labdát, rohantunk, nem figyeltünk eléggé. De fizikai téren nem volt problémánk. Amikor egy héttel korábban az FTC ellen az évad legrosszabb eredményét értük el, a mért adatok azt mutatták, hogy a csapat fizikai állapota rendben van – mondta a DVTK spanyol edzője.

A szakvezető a mentális állapotról szólva többek között arról is beszélt, hogy bármilyen nehéz helyzetbe is kerültek az évad során, a játékosok mindig pozitív hangulatban végezték a munkájukat, nem estek letargiába. A mostani sajtótájékoztatón is elhangzott, hogy hosszú a bajnokság, és az a lényeg, hogy az út végén a vonal felett legyen a csapat, de közben egy győzelem után sem szabad elszállni, és vereséget követően sem kell mélyre menni, a lelki egyensúlyt tartani kell.

A keretről

A DVTK keretéből hárman biztosan nem léphetnek pályára a DVSC ellen: Makrai és Ivánka műtét utáni rehabilitáción vesz részt, Tamás M. pedig piros lap miatti eltiltását tölti. Forgács és Tóth Barnabás még nem épült fel teljesen, és a kameruni Ousmannak is van egy kisebb résülése. A múlt héten eltiltását töltő Karan és Brkovic ezúttal bevethető, ahogy Tajti és Prosser is.

Felvetődött, hogy a múlt héten 4-4-2-t játszott a DVTK, némileg kényszerből, Karan és Brkovic kiesése miatt, és ezzel az alakzattal stabilabbnak tűntek, mint az ezt megelőző háromvédős játékkal.

Ön szerint hányadik helyen végez a DVTK a 2018/2019-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

– Valóban 4-4-2 volt a hadrend és előtte volt 3-5-2 is, de nem innen közelítem meg ezt a kérdést, mert az a lényeg, hogy mi a jó a játékosoknak a pályán. Ha hátul három védő van, és jobb a támadójátékunk, akkor ebben a felállásban kell játszani. Az elmúlt hetekben előfordult, hogy menet közben is változtattunk, ilyen szempontból rugalmas a felállásunk, ugyanazokkal a játékosokkal mást is tudunk játszani, és az mindenféleképpen könnyebbséget jelent, hogy akár csere nélkül is át tudunk térni más rendszerre. Attól függően, hogy az adott helyzet mit kíván, mert az a fontos, hogy a játékosok komfortérzete megfelelő legyen a pályán.

ÉM-BCS


A várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Polgár (Brkovic), Karan, Ndzoumuo – Shestakov, Márkvárt, Mazalovic, Tajti, Juhar – Prosser, Mihajlovic.Miskolc - Néhány napja nemzetközi elismerésben részesült a DVTK stadion, szombaton pedig a diósgyőri szurkolók alkottak újfent maradandót. A sokak által irigyelt és csodált diósgyőri fanatikusok ismét bebizonyították, hogy a sorozatos kudarcok, kiesés elleni harc ellenére a diósgyőri életérzés ne...

Legyőzték riválisukat
Miskolc - A labdarúgó NB I. 24. fordulójában szombaton kora este a Puskás AFC együttesét fogadta a Diósgyőri VTK a Diósgyőri stadionban. A DVTK-nak szerencsével, szerencsére sikerült legyőznie riválisát, pontszámban beérnie őket – 1–0 lett a végeredmény –, és ezzel elkerülnie a kieső helyről. A k...

A zöld-fehérek szombaton este lerohanták a piros-fehéreket
Miskolc - A DVTK-nak mostanáig még nem volt két egymást követő meccsén ilyen nagy veresége. A diósgyőri labdarúgás 109 éve íródó történelmében a szombati, Ferencvárosi TC elleni 7–0-s súlyos vereség nem példa nélküli, de a kétségtelenül a legnagyobb zakók közé tartozik. Mint arról már beszámol...

A budapesti, népligeti pálya eredményjelzője, a mérkőzés végén
Miskolc - A labdarúgó NB I 23. fordulójának zárómeccsén a Ferencvárosi TC vendége volt szombaton este a Diósgyőri VTK csapata – a hazai gárda hét gólt rúgott, a Diósgyőr egyet sem. A 46 éve nem látott zakó után újra kieső helyen a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. A kezdés előtt tíz perccel a két sz...Diósgyőr.
BOON.HU


hirdetés