Aluinvent-DVTK: Rangadó a második helyért

Kemény csata lesz, az biztos
Kemény csata lesz, az biztos - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Dobogósok csatája a női kosárlabda-bajnokságban: Szekszárdon játszik a Diósgyőr.

A női kosárlabda NB I 20. fordulójában szombaton 18.00-tól AKSC Szekszárd – Aluinvent-DVTK meccset rendeznek a tolnai megyeszékhelyen. A rangadó tulajdonképpen arról hivatott dönteni, hogy melyik csapat végez az alapszakasz második helyén a veretlenül listavezető Sopron Basket mögött, hogy ki lesz az, akinek az elődöntőben pályaelőnye lehet riválisával szemben, feltéve, hogy túljut a negyeddöntőn. Érdekesség, hogy a mostani meccset követően a Szekszárd és a Diósgyőr is ugyanazokkal játszik az alapszakasz utolsó két fordulójában, a különbség csak annyi, hogy utóbbi az MTK és a Cegléd ellen is idegenben meccsel, a tolnaiak pedig a fővárosiakat otthon fogadják.

Az szinte biztos, hogy a Szekszárd és a Diósgyőr is dobogós helyen zárja az alapszakaszt (száz százalékosan akkor lehetne ezt kijelenteni, ha nem halasztották volna el a 19. fordulóból a Pécs – Sopron bajnokit, utóbbi csapat Euroliga-kötelezettsége miatt, és ezt a találkozót is megnyerte volna a listavezető), de nagyon nem mindegy, hogy hanyadik helyen, ugyanis az áprilisban kezdődő rájátszás első körében a negyeddöntőben elvileg könnyebb ellenfelet kaphat az, aki a második lesz. A bajnoki tabella jelen állása szerint a második DVTK-nak a hetedik Csata ellen, a harmadik Szekszárdnak a Győr ellen kellene pályára lépnie a playoff első körében, és kisebb csoda lenne, ha nem e két gárda közül kerülnének ki a dobogósok ellenfelei. Ám a Csata és a Győr között – bár a bajnoki táblázat ezt nem mutatja – van egy kis különbség, utóbbi együttes játékoskerete jóval erősebb.

Előre is tekintgetnek

– Természetesen foglalkoztat minket, hogy mi lehet majd a rájátszásban, hogy ki ellen kell folytatnunk az alapszakasz zárása után a küzdelmeket, úgyhogy azért tekintgetünk előre – válaszolta érdeklődésünkre Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – A győriek mélyrepülése picit hamiskássá teszi a tabellát, ha ellenük kell játszanunk az elődöntőben, akkor az abszolút kétesélyes párharc lesz, lenne. Ezt szeretnénk elkerülni azzal együtt is, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy egy Euroliga-szintű csapatot kellene most legyőznünk a Szekszárd személyében.

A DVTK legutóbb két hete játszott tétmeccset, a Magyar Kupában bronzérmet szereztek Győrben (ugyanitt a Szekszárd második lett, miután a döntőben kikapott a Soprontól). A kupázást követően pár nap szabadságot kaptak a diósgyőri kosarasok, amit egy csapatépítő nap követett.

– A bajnoki évad végéig ez volt az utolsó alkalom, hogy kaphattak néhány kosárlabdamentes napot a játékosok, mert most már nincs megállás. Azt tapasztaltam, hogy mindenki feltöltődve érkezett vissza, jót tett a játékosoknak ez a kis szabadság – mondta Cziczás László. – Aztán amikor visszatértek, szűkebb pátriámba, Újszilvásra látogattunk el, egy kis csapat­építő programra, ami elég jól sikerült. De ezen már régen túl vagyunk, és napok óta arra készülünk, hogy jó eredményt érjünk el a Szekszárd ellen.

Erős motivációval

Kérdésünkre a szakvezető elmondta, hogy a keret minden tagja egészséges, illetve azt is megtudtuk, hogy a csapat már pénteken útra kelt, hogy ne a mérkőzés napjára essen a hosszú utazás.

Felvetettük az edzőnek, hogy a jó erőkből álló Szekszárdot ebben az évadban Miskolcon sikerült legyőzni, december 9-én, amikor 83–73 lett az eredmény.

– Részben jó lenne ha abból a meccsből ki lehetne indulni, mert ez azt jelentené, hogy Zele Dorina most is extra teljesítménnyel rukkol elő, és ettől minden csapattársa szárnyakat kap. De két egyforma mérkőzés nincs, és nem mellékesen azóta mindkét együttes kerete több helyen változott. A miénk sérülések miatt, ellenfelünk pedig azért cserélt légióst, hogy még erősebbek legyenek, és lettek is. A Szekszárd hazai pályán nagyon-nagyon komoly játékerőt képvisel. Az Európa Kupában hajszállal maradtak alul azzal a Gironával szemben, amelyik azóta a legjobb négy közé jutott be. Ettől függetlenül mi erős motivációval lépünk pályára, maximálisan bízunk abban, hogy megnyerhetjük a meccset. Ha összejön, akkor ez órási szenzáció lesz, ha nem sikerül, akkor is dolgozunk tovább keményen, a céljaink elérése érdekében – mondta Cziczás László, aki arra a felvetésre, hogy a meccsen szurkolói támogatásból vélhetően nem lesz hiány, így fogalmazott: – A hangulat várhatóan egy bajnoki döntőével ér majd fel, mi ehhez méltó játékot szeretnénk nyújtani.

ÉM-BCS


A női kosárlabda NB I állása

1. Sopron Basket 18 18 – 1541–1010 36
2. Aluinvent-DVTK 19 15 4 1573–1317 34
3. AKSC Szekszárd 19 15 4 1400–1210 34
4. Zalaegerszegi TE NKK 19 12 7 1408–1265 31
5. PEAC-Pécs 18 12 6 1367–1241 30
6. CMB Cargo UNI Győr 19 10 9 1471–1332 29
7. NKE-FCSM Csata 19 9 10 1311–1345 28
8. Vasas Akadémia 19 6 13 1274–1438 25
9. VBW CEKK Cegléd 19 6 13 1322–1460 25
10. PINKK-Pécsi 424 19 4 15 1187–1456 23
11. ELTE-BEAC Újbuda 19 4 15 1209–1554 23
12. MTK-Budapest 19 2 17 1061–1496 21

A PEAC-Pécs – Sopron Basket mérkőzést március 26-ra halasztották.


Lesz támogatás

A rangadón – a két város közötti nagy távolság ellenére – nem kell nélkülöznie a lelátói támogatást a DVTK csapatának. Ugyanis közel száz piros-fehér drukker jelezte előzetesen, hogy jelen lesz a mérkőzésen.A piros-fehérek ezzel a sikerrel hat év után szereztek újra MK-bronzot
Miskolc - A Magyar Kupa-zárónapján a Zalaegerszeget győzte le diósgyőri női kosárlabdacsapat. A Killik László női kosárlabda Magyar Kupa döntő háromnapos eseményének zárásán, a szombati napon a helyosztókat rendezték meg. Az első meccsen az Aluinvent-DVTK-nak a Zalaegerszegi TE NKK ellen kellett ...

Jovanovic (labdával) Kiss A. mellett próbál dobóhelyzetet teremteni
Miskolc - A Diósgyőr elleni elődöntőben mást játszott a Sopron, mint a negyeddöntőben. A Killik László női kosárlabda Magyar Kupa fináléjában, a háromnapos esemény középső játéknapján tegnap a két elődöntőt rendezték meg Győrben az egyetemi csarnokban. Az első összecsapáson, a rengeteg faultot ho...Diósgyőr.
BOON.HU


hirdetés