A hírhedt diósgyőri balkanyar, avagy mit keres a Suzuki a villamoson?

Akt.:
Képünk illusztráció | fotó: Bujdos Tibor
Képünk illusztráció | fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A legújabb necces miskolci kereszteződést minden bizonnyal ismeri mindenki, aki csak egyszer is járt DVTK meccsen. A Kárpáti utca és az Andrássy utca kereszteződésében gyakori a koccanás, illetve a villamos is találkozik néha a figyelmetlen autóssal. Mi lenne a megoldás?

Olvasónk teljes joggal vette elő a Kárpáti utca és az Andrássy utca kereszteződését, mint problémás miskolci csomópontot, mert valóban gyakori arrafelé a baleset.

Párás szemmel tolult fel bennünk az emlék, amikor jópár éve a szurkolók a rendőrökkel vállvetve vettek le egy Suzuki Swiftet a villamos ütközőjéről, amire egy rosszul sikerült balkanyar után felakadt, mint a tornacipő. (Abban a pillanatban megvalósult kis időre a világbéke. – a szerk.)

A problémát kedves olvasónk tökéletesen írja le: „Ez a kereszteződés megérdemelne egy jelzőlámpa rendszert. Sajnálatos módon szinte már-már megszokottá vált, hogy itt bizony sorozatos balesetek vannak, melyet a sietség, figyelmetlenség, kihajtás, elsőbbség meg nem adása okoz. Iskolaidőben rendszeresek a koccanások reggelente. Meccsek idején a nagy forgalom miatt van rendőrirányítás, azonban hétköznapokon is jól jönne valamilyen átfogó megoldás, hiszen a villamosforgalom különösen veszélyessé teszi az átkanyarodást, áthajtást a másik oldalra. Az átszáguldó biciklisek vagy átrohanó gyalogosok pedig csak tetézik a balesetveszélyt.”

Ön szerint mi lenne a megoldás a Kárpáti utca és az Andrássy utca kereszteződésében?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az elmúlt napokban érkezett olvasói leveleken felbuzdulva bátorkodunk megkérni olvasóinkat, hogy írjanak olyan kereszteződésekről, melyek már régóta a begyükben vannak.

Mikre gondolunk itt? Olyan forgalmi csomópontokról írjanak nekünk, ahol kisebb-nagyobb változtatásokkal jelentősen csökkenthető lenne a balesetek kockázata!Diósgyőr.
BOON.HU


hirdetés