Diósgyőr hírei

2011.01.09. 11:03

Három korosztályban is legjobb a DBC-MISI

<p>Tizenkilenc egyéni és egy csapat magyar bajnoki aranyérem, tizenkét világversenyen való indulás, az ifjúsági, junior és U23-as korosztályban első hely az egyesületek közötti országos rangsorban.</p>

Ezek a legkiemelkedőbb eredményei 2010-ben a Diósgyőri Birkózó Clubnak (DBC), illetve a DBC-MISI-nek, mely 2011-ben további előrelépésre készül.

– Nem panaszkodhatunk, hiszen jó évet zártunk tavaly, melyet leginkább a 19 egyéni magyar bajnoki cím és az utánpótlás kötöttfogású csapat bajnoki aranyérem bizonyít – összegzett  Repka Attila, a DBC elnöke, aki az edzői munkából is alapos részt vállal. – Ki kell emelnem Juhász Bence teljesítményét, aki az utánpótlás és az ifjúsági korcsoportban két-két, míg a junioroknál egy aranyérmet nyert, a felnőttek között pedig második lett. Két hónap múlva azonban Bence már legyőzte a felnőtt bajnokot is.

Nemzetközi szinten is elégedettek lehetünk, hiszen 12 világversenyen képviselhették sportolóink Miskolcot, a megyét és Magyarországot. Korábbi felnőtt Európa-bajnokunknak,  Deák Bárdos Mihálynak nem jött ki a lépés az áprilisi bakui kontinens vetélkedőn és a szeptemberi moszkvai világbajnokságon, de a két esemény között, júliusban, szintén Bakuban, a Golden Grand Prix-n bronzérmes tudott lenni. A juniorok között Nagy Cintia Eb-ötödik lett, az ifjúságiaknál (kadett) Juhász Bence bronzérmet érdemelt ki, míg Daher Michel ötödik lett. Veteránjaink közül Lakatos Győző ezüstéremmel térhetett haza az aktuális világbajnokságról, míg Jászkai István ugyanott ötödikként zárt. A valamennyi korosztályt figyelembe vevő egyesületek közötti pontversenyben – elsősorban a felnőtt országos csapatbajnokság kényszerű kihagyása miatt – ezúttal a hatodik pozíciót foglaltuk el.

Az ifjúságiaknál, a junioroknál és az U23-as értékelésben azonban a DBC-MISI bizonyult a legjobbnak az országban! A nemzetközi eredményességet tekintve a negyedik helyen végeztünk. A sikerek hátterében edzői stábunk további tagjai, Juhász Sándor, Lakatos Győző, valamint 2010. augusztusig Rusznyák József állt. Munkánkat tavaly is jelentős mértékben segítette a megyei birkózó szövetség, személy szerint Rónai Kálmán elnök, akinek ezúton is köszönjük önzetlen támogatását. Rajta kívül szintén hálásak vagyunk mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult sikereinkhez. Ígéretünk van rá, hogy a jövőben is számíthatunk a támogatásra, reméljük ez teljesülni  fog. Mi 2011-ben is mindent megteszünk majd azért, hogy méltóképpen öregbítsük Miskolc és a megye jó hírét.

Deák Bárdos Mihályra a londoni olimpiai kvalifikációs versenysorozathoz tartozó világbajnokság vár. Nagyon bízunk benne, hogy ötszörös vb-ezüstérmesünk már Ankarában kivívja az ötkarikás játékokon való indulás lehetőségét.

Ami az utánpótlást illeti, Juhász Bence és Daher Michel minden bizonnyal vb-n és Eb-n is bizonyíthat, míg a kadett Bacsó Alex vagy az egyik, vagy a másik viadalon léphet szőnyegre, mert a két esemény között mindössze kilenc nap lesz. 2011-re beleértek fiataljaink abba a korba, hogy ismét nevezhessünk a felnőtt országos csapatbajnokságra, ami az év végi elszámolásnál is sokat hozhat a „konyhára”. Az utánpótlás további erősítésére a jövőben is kiemelt figyelmet szentelünk. Nagyon jól haladunk a diák korcsoportos birkózók felkészítésében, akik közül idén már többen is megvillanthatják „oroszlánkörmeiket”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!