Magyarország

2007.12.12. 19:41

Jól zárja az évet a Malév

<p>Szerdán köszöntötték a MALÉV idei hárommilliomodik utasát, két héttel korábban, mint tavaly.</p>

Az utasok számában is túlszárnyalja a magyar légitársaság az előző évet, és piaci részesedése is növekedett - közölte a Független Hírügynökséggel Németh Krisztina, a Malév kommunikációs vezetője.

A légitársaság hárommilliomodik fizető utasa a Malév hamburgi járatával érkezett Budapestre. Balázs Judit nyereményül két személyre, bármely európai célállomásra, business osztályon felhasználható repülőjegyet vehetett át.

Az év első tizenegy hónapjában több mint 6 százalékkal utaztak többen a Malévval a tavalyi év hasonló időszakához képest. A business utasok közt még jelentősebb volt a forgalomnövekedés, 10 százalékkal többen váltottak jegyet a Malév Sky Club osztályra ebben az időszakban.

A business-forgalom elsősorban a oneworld légi szövetségi tagságnak köszönhetően növekedett - közölte a kommunikációs vezetője. A tagságnak köszönhetően 150 ország 700 célállomását tudják kínálni utasaiknak. A legnépszerűbb célállomások között Amszterdam, Koppenhága, London, Párizs és Bukarest van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!