Dinamittal próbáltak foglyokat szöktetni egy ukrán börtönből

Négy kilogramm trotilnak megfelelő robbanóanyaggal akarták ismeretlen tettesek kirobbantani egy kelet-ukrajnai város vizsgálati fogházának a falát hétfőre virradó éjszaka – számolt be a sikertelen próbálkozásról kedden az ukrán Korreszpondent.net hírportál. A robbanóanyagot a szomszédos épületben működő kapitányság rendőrei fedezték fel.

A Luhansz megyei Alcsevszk városi rendőrkapitányságának szomszédságában álló vizsgálati fogház falainak tövében elhelyezett gyanús csomagra egy arra járó rendőr figyelt fel. A kapitányságon meglehetősen nagy riadalmat keltett, amikor kiderült, hogy a bevásárlószatyor mintegy négy kilogrammnyi TNT-nek megfelelő dinamitot rejt.

A forrónyomos nyomozás során rövid időn belül sikerült őrizetbe venni egy 18 éves helyi illetőségű fiatalembert, aki alaposan gyanúsítható a robbanóanyag elhelyezésével. Tettestársait még keresik.

A rendelkezésre álló információk szerint néhány nappal korábban a rendőrség őrizetbe vette egy bűnbanda több tagját, amelynek a robbantási kísérlettel gyanúsított férfi is tagja volt. A feltételezések szerint a bűnözői csoport szabadlábon maradt tagjai ezzel a módszerrel akarták kiszabadítani társaikat a rácsok mögül.Sporthírek