Dimenziókon át oktattak Miskolcon

A kiállításon
A kiállításon - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Tehetséggondozó művészeti program, hogy a diákoknak könnyebb legyen választani.

Lezárult a Herman Ottó Múzeum–Miskolci Galéria Dimenziókon át című komplex tehetséggondozó sorozata. A programban résztvevő diákok kedden mutathatták be alkotásaikat.

– A Nemzeti Tehetség Programon nyertünk pénzt erre a sorozatunkra, ahová az általános iskolásokat – elsősorban 7., 8. osztályosokat – és középiskolásokat vártunk – mondta Madarász Györgyi, a projekt vezetője.


Négy modul

A programon belül négy modult indítottak: grafika, animáció, elméleti oktatás és mintázás. A cél az volt, hogy a fiatalok több területen is kipróbálhassák magukat és könnyebb legyen a döntés számukra, hogy mi az, ami igazán érdekli őket – mondta a projektvezető. A tehetséggondozáson tíz diák vett részt, közülük volt, aki eldöntötte, számára a grafika a pálya. De a szervezők azt is fontosnak tartják, hogy ezen rendezvény segítségével fenntartsák az érdeklődést a művészetek iránt a fiatalokban.

A program kedden lezárult, de – mint megtudtuk – újra pályázott a galéria, és reménykednek, hogy tudják folytatni ezt a fajta oktatást.

– ÉM-NSZR –