Díjközelben a Semmelweis szülészete

Harmadik lett a Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház
Harmadik lett a Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Igaz, a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el a KRIO Intézet által alapított Díj a Törődésért elismerést idén, de a debreceni klinika után harmadik a Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház lett.

A leginkább mama- és bababarát szülészetek közti verseny keretében idén harmadik alkalommal adták át a Díj a Törődésért elismerést és az azzal járó kétmillió forint értékű tárgynyereményt, de a csúcs közelbe kerültek számára is elismerést jelent, hiszen több mint ezer válaszadó összesen 69 egészségügyi intézményt értékelt.

– Valóban örülünk a harmadik „helyezésnek” is, hiszen tovább öregbíti a bababarát szülészetünk jó hírét – erősítette meg dr. Tiba Sándor főigazgató főorvos.

A kérdőíveket az idén a KRIO Intézetnél szerződést kötő ügyfelek tölthették ki, amelynek segítségével megszületett a kórházakat, szülészeteket rangsoroló lista. Az anyák a szülés közben és a kórházi tartózkodás ideje alatt szerzett élményeik, tapasztalataik alapján értékeltek. Kérdéseket kaptak a dolgozók felkészültségére, segítőkészségére, az egészségügyi szolgáltatások minőségére vonatkozóan is.

A KRIO Intézet által alapított díj célja, hogy elismerje és felhívja a figyelmet a kiemelkedően mama- és bababarát szülészetekre, hiszen a várandósgondozás, a szülés és az azt követő kórházi ápolás időszaka meghatározó élmény az édesanyák számára. Az egészségügyi szakemberek viselkedése, hozzáállása is kitörölhetetlen emlék.

ÉM-SzK