Díjat kapott, mert segít a miskolci körzeti nővér

Mágoriné Sinka Eszter
Mágoriné Sinka Eszter
Miskolc – Mágoriné Sinka Eszter körzeti nővérként kapta az elismerést az Aranyanyu Díjátadón.

A Ridikül Magazin különdíját vehette át csütörtökön este Mágoriné Sinka Eszter a Richter Aranyanyu díjátadó gálán.

– Felemelő érzés, még fel sem fogtam – mondta lapunknak Eszter az ünnepség másnapján. – Már az is megtiszteltetés volt, hogy jelöltek.

Kilenc, az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nő munkáját ismerik el ezen az úton immár hatodik éve.

Adj király!

Mágoriné Sinka Eszterrel nemrégiben egész oldalas interjút olvashattak lapunkban: Miskolcon, a 17. számú háziorvosi körzetben dolgozó nővér szinte „nagyüzemmé” fejlesztette az adományozást, a segítést, amihez akkor kezd nap mint nap, amikor befejezi munkáját a körzetben. Ezután látogatja még meg az idős pácienseit, bevásárol, főz nekik vagy éppen kitakarít, ha arra van szükség.

A felsőzsolcai árvízben ő is érintett volt, ekkor értette meg, milyen az, ha valaki mindenét elveszíti. Azóta valóságos adományhálózatot épített ki – jelenleg az Adj király! országos segítőoldal területi ügyintézője is –, sok-sok rászorulónak segít, segített.

Az Aranyanyu Díjra mégsem segítő társadalmi munkája, hanem körzeti nővéri munkája miatt jelölték, mint az esten kiderült, nem is kevesen.

– ÉM-HM –


A miskolci Mágoriné Sinka Eszter az Aranyanyu 2016-os díjazottjai között

A miskolci Mágoriné Sinka Eszter az Aranyanyu 2016-os díjazottjai között

Miskolc – Az elismerésre olyan, a kutatásban, egészségügyben és szociális szférában dolgozó nőket jelöltek, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.