Friss hírek

2009.04.23. 18:41

Habsburg Ottó a veszprémi állatkert mellé állt

<p>Támogatásáról biztosította Habsburg Ottó a veszprémi állatkertet csütörtöki látogatása során. Habsburg Ottót Debreczenyi János polgármester kereste meg, hogy segítsen abban, hogy mielőbb megérkezhessenek az osztrák csimpánzok az állatkert új csimpánzházába. A minisztérium azonban három másik állatkertből hozna majmokat.</p>

Habsburg Ottót Debreczenyi János polgármester kereste meg, hogy segítsen a veszprémi állatkertbe érkező majmok ügyében. Habsburg Ottó csütörtökön ellátogatott a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark legújabb létesítményébe, az új csimpánzházba, ahol elmondta, ahogy tudja, támogatja a Csimpánzvilág működését.

Az állatkert 10 fős csapatot vár az osztrák szafariparkból, ám a behozatal akadályokba ütközött. Az állatkert igazgatója elmondása szerint ugyanis még mindig nem kapott hivatalos választ a minisztériumnak beadott behozatali kérelmére, így még mindig nem tudni, hogy jöhetnek-e az osztrák majmok Veszprémbe vagy sem. Az állatkert uniós forrásból épülő csimpánzházának megnyitóját május 7-én tartják, Török László attól tart, hogy addigra nem érkeznek meg a csimpánzok.

A minisztérium csütörtökön kiadott közleménye alapján három másik állatkertből érkezhetnek csimpánzok a vadasparkba, három majom a nürnbergi állatkertből, a chesteri-ből pedig egy ötfős nőstény csapat. Ezen kívül a pécsi állatkert két csimpánzának is megfelelőbb helyet keresnek, várhatóan ők is Veszprémben élhetnek tovább.

Török László igazgató erre a Független Hírügynökségnek úgy reagált, hogy éppen azt akarják elkerülni, hogy több állatkertből sokféle csimpánz érkezzen, hiszen ez az összeszoktatásnál nehézségeket fog okozni. Minden szakember a gansendorfi majmokat javasolta az állatkertnek, hiszen ez egy fiatal összeszokott majomcsapat. - mondta Török László.

Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke korábban egyenesen úgy fogalmazott, hogy egyes lobbiknak nem érdeke a veszprémi állatkert fejlődése.

Közép-Európa egyik legjelentősebb csimpánzháza, 630 négyzetméteres és 2 kifutóval rendelkezik, az állatkert két csimpánza május 7-től már ott látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!