Digitália

2023.11.02. 06:00

Itthon az új és a felújított mobilok piacát is felpörgette az iPhone 15

Az eMAG-nál az iPhone 15 különböző modelljei iránt négyszer-ötször nagyobb az érdeklődés, mint a tavalyi 14-es modell iránt.

MW

Forrás: Rejoy

Az elődjénél olcsóbban debütált iPhone 15 bevezetése a felújított mobilokkal foglalkozó a Rejoy.hu forgalmát is fellendítette: az előrendelés indulása óta rekordmennyiségű készüléket küldtek be a piactéren való eladásra.

Közel félmillió forintos indulóára ellenére az új modell-generációból messze a legnépszerűbb az iPhone 15 Pro, minden második megrendelés erre a típusra vonatkozik.

A még nagyobb tudású, de százezer forinttal magasabb árú iPhone 15 Pro Max az eladások 40 százalékát teszi ki. A fennmaradó 10 százalék döntő hányadát az iPhone 15 alapmodell teszi ki, a nagyobb kijelzős iPhone 15 Plus típus csupán a vásárlók 1 százalékát érdekli. Másik fontos hatása az idei iPhone-premiernek, hogy a korábbi szériák iránti érdeklődés is jelentősen nőtt.

Rekordszámú használt mobiltól válnak meg az új iPhone érkezése miatt

A cégcsoport felújított okoskészülék adásvételére specializálódott startupja, a Rejoy forgalmára is közvetlen hatással volt az iPhone 15 megjelenése, annak ellenére, hogy a felújított készülékek közt még várni kell az Apple legújabb okostelefonjára. Szeptember közepe, az iPhone 15 hazai előjegyzése óta megduplázódott a biztonságos eladásra beküldött okostelefonok száma, így összesen 300 millió forintot fizetett ki a Rejoy a korábbi tulajdonosoknak.

A Rejoy hazai piacra lépése óta az eMAG-gal együttműködve először indított közös kampányt: ennek során 35 különböző típusú okostelefon eladása esetén magasabb díjat fizetnek az eladóknak október végéig. Fontos kiemelni, hogy önmagában azért a bónusz összeg nem indokolna ilyen mértékű forgalomnövekedést, amelyet az iPhone 15 bevezetése kapcsán tapasztalnak.

Az első 10 napban iPhone 8, iPhone 11, iPhone 13 és iPhone 14 Pro Max készülékeket küldtek be eladásra a Rejoy-hoz. Később azonban a Huawei P20-ból, illetve a Samsung Galaxy S10 sorozat tagjaiból is számos készülék érkezett. Mivel a Rejoy szervizében bevizsgálják és ha kell, javítják, az esztétikai állapottól függetlenül minden készülékre legalább 1 év garanciát kínálnak.

A Rejoy.hu egy online piactér, amelyen kiváló minőségű, felújított okostelefonokat értékesítenek 12 hónapos garanciával, szigorú tisztítási/javítási és tesztelési folyamat után. Az ügyfeleknek 30 napos ingyenes visszavételi jogot biztosít a vállalat, ha nem elégedettek a megvásárolt készülékkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!