Digitália

2023.10.23. 06:00

5 hasznos alkalmazás, ami segít a spórolásban

Fontos, hogy tudatosan gondolkozzunk a fogyasztás minden területéről, legyen szó a telefonunkról, az áramról, a gázról vagy a vízről. A Honor olyan alkalmazásokat ajánl, amik segíthetnek ebben.

MW

Forrás: Mongta Studio

Átlátni a folyamatokat

Az Energy Consumption Tracker egyszerű, könnyen kezelhető alkalmazás, amiben vezethetjük áram-, gáz- és vízfogyasztásunkat, hogy majd később listaszerűen vagy grafikonként áttekinthessük azokat. Segíthet felmérni az anyagi helyzetünket, leszűkíteni a nagyobb fogyasztások okait, és hosszú távon tenni azért, hogy hatékonyabb legyen ebből a szempontból is a háztartásunk.

A hosszú üzemidő titka

A Honor készülékek híresen jó akkumulátorokkal vannak felruházva: elég egy töltés, és hosszú órákig használhatjuk őket. Emellett a SuperCharge funkciónak köszönhetően saját töltőikkel pillanatok alatt használható szintre lehet őket tölteni. Azonban ez utóbbi is hozzájárul a fogyasztáshoz, és hosszútávon az akkumulátor élettartamának rövidüléséhez. A Greenify segít beazonosítani és hibernálni azokat az appokat, amik kéretlenül futnak a háttérben, gyorsítva a készüléket és mérsékelve a fogyasztását.

Egyedi mérőórák, egyedi appok

Ha van lehetőségünk, érdemes egyedi mérőórákat felszerelni, amikkel még precízebben követhetőek le a változások. Ezekhez gyakran társulhatnak alkalmazások is – ilyen például a My Electric Meter –, ami egyenesen okostelefonunkra küldi a mérőóra aktuális adatait. Az ilyen jellegű aktív és pontos lekövetéssel még hatékonyabban tehetünk az energiatakarékosságért, hosszú távon rengeteget spórolva meg.

Legyen világosság – de nem mindegy, milyen

A nappalok rövidülésével egyre többet kapcsoljuk fel a lámpáinkat, amik szintén jelentős mértékben hozzájárulnak az energiafogyasztáshoz. Nem mindegy, hogy milyen égőket szerelünk be, elvégre a fény erőssége és a hőmérséklete is fontos tényező lehet annak függvényében, hogy épp milyen világítást szeretnénk egy adott szobában.

A Led-to-Bulb Converter segít összehasonlítani a különböző izzók fogyasztását, fényerejét és egyéb tényezőit, segítve az ideális típus kiválasztásában.

Okosan a fűtéssel!

A hideg, esős időjárás miatt a fűtés is aktív tényezője lesz a hétköznapoknak. Ha van lehetőségünk, érdemes okos termosztátot felszerelni, amivel a telefonunkról, könnyedén szabályozhatjuk a hőfokot – akár szobánként –, hogy feleslegesen ne fogyasszunk a melegebb napokon, vagy ha épp nem vagyunk otthon. A Thermostat pontosan ebben segít – elég letölteni telefonunkra, összekapcsolni egy kompatibilis szabályozóval, és máris nem csak egyszerűbb, de energiahatékonyabb lett az életünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!