DIGÉP Ipari Park: Nincs több határidő

Akt.:
DIGÉP Ipari Park: Nincs több határidő
DIGÉP Ipari Park: Nincs több határidő
Miskolc – “Akivel január 31-ig meg tudunk állapodni, megkötjük a szerződést.”

A DIGÉP Ipari Park Kft. levelet küldött a parkban működő cégeknek szerdán, melyben felhívja a figyelmet rá, hogy a korábbi villamos energia szolgáltatói szerződések 2011. december 31-én lejártak és kérik az új szerződések megkötését. Egyben jelzi a kft, hogy a 2012. január 26-i határidő lejárta után elképzelhető, hogy lekapcsolja a villamos energiát, korlátozza a vízellátást és a porta forgalmat. Megkerestük a kft. tulajdonosát Lech Zaciera-t, aki megerősítette: szeretnének dűlőre jutni az új szolgáltatási szerződéseket illetően és reményt lát a legtöbb céggel a megegyezésre. A részleteket illetően kérdeztük a cégtulajdonost. A megbeszélésen jelen volt többek között Berta Tibor a kft ügyvezetője is. Lech Zaciera elmondta a lejárt villamos energia szolgáltatási szerződések helyébe új, a szolgáltatás biztonságát szolgáló, több garanciális elemet tartalmazó szerződés tervezettel keresték meg a gyártelepen lévő vállalkozásokat. Az ügy előzménye – melyről lapunk is beszámolt -, hogy múlt év decemberében a Kft egy félévre szóló megállapodást kötött az áramszolgáltatóval a mintegy 50 millió forintos tartozás rendezésére.

Lecsökkentett költségekkel

Sajnos az ipari parkban lévő cégek tartozása felénk több tíz millió forintott tesz ki, ezekről részben születtek megállapodások – panaszolja a tulajdonos. Így kénytelenek voltunk többek között a létszám csökkentésével és egyéb takarékossági intézkedésekkel lefaragni a kiadásokat – teszi hozzá. Innen már nem tudunk hova hátrálni. Egyes vállalkozások csak szeretnék a szolgáltatást, de nem akarják megfizetni az árát. A régi szerződéseknek csak hosszas pereskedésekkel lehetett érvényt szerezni, ez veszélyezteti a cég stabilitását – indokolja az új szerződéstervezetet.

Kérdésünkre mi a garancia az új szerződésben, elmondta: közjegyző előtt kötelezettség vállaló okiratba foglalják a feltételeket. Van-e lehetőség közös nevezőre jutni – tudakoltuk. – Hogyne, akivel január 31-ig meg tudunk állapodni, megkötjük a szerződést. De, nem lesz újabb határidő – szögezi le határozottan.

ÉM-PGY