Diákvizit a szerkesztőségben

Diákvizit a szerkesztőségben
Diákvizit a szerkesztőségben
Kisvárda – A Sajtó és Tanulás programunk keretében rákóczis zsurnaliszták „merültek el” a lapkészítés rejtelmeiben.

Alaposan megnőtt – igaz csak átmenetileg – az újságírók létszáma ma a kisvárdai fiókszerkesztőségben, ahol a SéTa-projekt hagyományos állomásaként diákzsurnaliszták vendégeskedtek.

A fiatalok felkészítő tanáruk, Mucsicska Vladimir, valamint tudósító kollégánk, Vincze Péter társaságában ismerkedtek a lapkészítés előkészítő, illetve kezdeti fázisaival. Cégünkről és a Kelet-Magyarországról Kovács Bertalan, a felső-szabolcsi és beregi Égtáj-oldalak szerkesztője beszélt a diákoknak, akiknek figyelmét leginkább az „újságcsinálás” technikai háttere érdekelt.

A fiatalok a szerkesztőséglátogatás kapcsán bemutatott régi Kelet-példányok révén képet kaptak lapunk folyamatos és módszeres arculatváltozásainak fázisairól. Vendégeink közül többen már örömmel tapasztalhatták, hogy az általuk papírra vetett sorokat viszontláthatták valamelyik SéTa-oldalunkon, míg a többiek reményüket fejezték ki, hogy a turnus második felében ők is nyomtatva láthatják a diákéletről szóló cikkeiket.

A vizit végén azt követhették nyomon a diákok, miként követi a gondolatot tett, azaz a laptervtől a cikkek megírásán, a képválasztáson és a szerkesztésen, valamint a tördelésen át hogyan telnek meg tartalommal az újsághasábok.

– Kovács Bertalan –