Diákok próbálhatták ki a bírói távmeghallgatást Miskolcon

Akt.:
A fiatalok kipróbálták, hogy is néz ki egy igazi bírósági tárgyalás
A fiatalok kipróbálták, hogy is néz ki egy igazi bírósági tárgyalás - © Fotó: Miskolci Törvényszék
Miskolc – A közigazgatási bíráskodást mutatták be diákoknak Miskolcon.

Az őszi szünet kezdete előtt a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjai látogattak a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra.

Életpálya modell

A tanulók a délelőttöt egy tárgyalás meghallgatásával kezdték, majd dr. Gyurán Ildikó közigazgatási ügyszakos bíró beszélt a bírói életpályáról, a közigazgatási perek sajátosságairól.

Ezt követően dr. Bernáthné dr. Kádár Judit a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke bemutatta a bírósági szervezetrendszert, és általánosságban a közigazgatási és munkaügyi ügyek jellemzőit ismertette.

Dr. Demjén Péter, az Észak-magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium kollégiumvezetője a közigazgatási bíráskodásról beszélt a fiataloknak.

Jogkövető polgárok

A délelőtt zárásaként a tanulók a Via Video rendszerrel ismerkedhettek meg, majd informatikus segítségével kipróbálták a távmeghallgató rendszert. A mindenki számára hasznosnak ítélt délelőtt jókedvű, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Gávayné Lénárt Andrea osztályfőnök a látogatás végén elmondta, hogy a bíróságon eltöltött idő hasznos volt többek között abból a szempontból, hogy közelebb hozta az osztálya számára a bíróságot, valamint segítette őket a tudatos és jogkövető állampolgárrá válásuk folyamatában. Továbbá kiemelte, hogy a nyolcadik osztályos gyermekek számára a továbbtanulás előtt is rendkívül praktikus volt a bíróság ezen programja.

ÉM


Megszállták a rendőrök a hejőkeresztúri általános iskolát
Hejőkeresztúr - A rendőrség munkatársai tartottak nyílt napot a helyi általános iskola diákjainak, ahol az ügyességi és elméleti feladatokon túl a bűnmegelőzésé volt a főszerep. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság és a roma kisebbségi önkormányzatok közötti együttműködés keretében tartottak rendőrs...

Nyílt napot tartott a Matthias Corvinus Collegium (MCC) Miskolcon
Miskolc - A „kaland, közösség, kihívás” mottóval hívogatja új diákjait az MCC. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a „kaland, közösség, kihívás” mottóval hívogatja diákjait szombati képzéseire szeptember 5-ig, amely a hagyományos oktatás tudásanyagát egészíti ki. Tantárgyaink között említhetjük: a...