Diákja megölésének kísérletével vádolják a tanárt

Azzal vádolnak egy tanárt Nagy-Britanniában, hogy meg akarta ölni egyik diákját. A 49 éves férfi természettudományt tanít Nottinghamshire egyik iskolájában – közölte a BBC szombaton.

A tanár, Peter Harvey már megjelent a bíróságon, ahol azzal vádolták meg, hogy emberölési szándékkal megtámadta a 14 éves Jack Waterhouse-t a Mansfieldben található Mindenszentek római katolikus iskolában július 8-án. Részleteket egyelőre nem tudni az ügyről, de a vád súlyosságra tekintettel az első meghallgatás után a bíróság úgy rendelkezett, hogy a tanár előzetes letartóztatásban marad július 27-ig, amikor meg kell jelennie a nottinghami koronabíróságon.

A meghallgatási tárgyalás idején megjelentek a bírósági épület előtt Peter Harvey volt diákjai közül többen is, és átadtak egy közösen megfogalmazott levelet, amelyben támogatásukról biztosítják a tanárt. Az egyik lány – írja a BBC – könnyekben tört ki a tárgyalóterem előtt. Egy másik diák, a 18 éves Joseph Smith azt mondta: azért jött el, hogy kimutassa együttérzését egykori tanára iránt. “Ő volt a tanárom, kiváló oktató volt, és nekem borzasztó érzés őt itt látni” – mondta a fiatalember.

A 10 perces bírósági meghallgatáson Peter Harvey csupán a személyi adatait erősítette meg, és nem kérte ügyvédjén keresztül, hogy óvadék ellenében engedjék szabadon.

Jack Waterhouse, a megtámadott diák egy nottinghami kórházban, a Queen’s Medical Centre fekszik, és orvosai szerint stabil állapotban van. A fiút koponyatöréssel és agyvérzéssel kezelik.Sporthírek